Viralna sprdnja: Milanović je postao lord Voldemort

Foto: Press

MEĐU brojnim viralnim forama koje nasmijavaju Hrvate nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda o Milanovićevoj kandidaturi, najviše se ističe ona u kojoj ga uspoređuju s lordom Voldemortom.

Editiranu sliku Voldemorta, negativca iz Harryja Pottera kojeg u popularnom serijalu zovu Onaj Čije Se Ime Ne Smije Izgovoriti, objavila je Mladež HDZ-a. "Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna", napisali su.

Nakon toga, usporedbe s ozloglašenim likom iz priča J. K. Rowling samo su se zaredale...

A ima i onih koji su to shvatili kao - pozitivnu usporedbu.

Podsjećamo, Ustavni sud objavio je jučer da se Milanović ne smije miješati u izborni proces niti biti kandidat na izborima. Milanović je nakon toga pozvao ljude da glasaju za sve osim za HDZ.

Tko je Voldemort?

Negativac je u serijalu o Harryju Potteru rođen pod imenu Tom Marvolo Riddle. To je ime koristio do svoje 17. godine kada ga je promijenio u lord Voldemort (anagram od Tom Marvolo Riddle - I am Lord Voldemort).

Njegovi ga pristaše (smrtonoše) oslovljavaju imenom Gospodar Tame, dok ga zbog kletve koje su smrtonoše bacili da bi uspjeli locirati svakog tko ga nazove lord Voldemort, oslovljavaju kao "Onaj-Čije-Se-Ime-Ne-Smije-Izgovoriti" ili "Znate-Već-Tko".

 

Pročitajte više