Višnjić: Morao sam zamišljati divovske lignje

GORAN VIŠNJIĆ je u intervjuu za BBC progovorio o svojoj ulozi u mini serijalu "The Deep", u kojem glumi uz Minnie Driver i Jamesa Nesbitta, a čiji je prvi dio premijerno ovog tjedna prikazan na prvom programu te britanske televizijske postaje.

Radnja trilera "The Deep" se odvija tisućama metara ispod površine arktičkog leda. Slavna trojka podmornicom u skrivenim podmorskim kutcima traga za još neotkrivenim oblicima života na Zemlji, a u jednom trenutku ostaju u podmornici zatočeni s ograničenom količinom kisika. Mini serija od pet epizoda snimljena je u Glasgowu, a producent serijala ranije je ponosno najavio: "The Deep će vas ostaviti bez daha kombinacijom opasnosti i uzbudljive drame u pozadini priče".

"Podvodna akcijska avantura `The Deep` toliko je apsurdna da je ne možete uzeti za ozbiljno"

I dok se ekipa "The Deepa" nadala uspjehu kojeg su garantirali "dobrom pričom i kvalitetnom glumačkom postavom", serijal na prvu i nije najbolje "sjeo" Britancima pa su tako prve kritike na jednu od najvećih ovogodišnjih BBC-jevih uzdanica nimalo blage. "Podvodna akcijska avantura `The Deep` toliko je apsurdna da je ne možete uzeti za ozbiljno, unatoč glumačkoj postavi koju čine Nesbitt, Driver i Višnjić", stoji u tekstu naslova "The Deep je samog sebe potopio pokušajem da stvari uzme za ozbiljno" u britanskom Metrou.

"Već sam se susretao sa specijalnim efektima u `Hitnoj službi` i nekim filmovima, ali ovo je prvi put da sam ispred sebe morao zamisliti razna stvorenja, poput divovskih lignji, kitova i slično", opisao je Višnjić svoja iskustva sa snimanja te dodao kako je na setu bilo puno smijeha kad im je redatelj znao dovikivati što trebaju zamisliti ispred sebe. "Ljudi bi se onda počeli šaliti i govoriti `Zamisli da vidiš veliki...", bog zna što, ne želim ulaziti u detalje", kroz smijeh je rekao Višnjić. Poznati hrvatski glumac je dodao i kako ga je Škotska, gdje su snimali serijal, jednostavno oduševila.

"Jednom kada Europljani presele u Ameriku, počnu razmišljati o Europi kao malome mjestu"

Višnjića na snimanju nije pratila njegova obitelj: "Oni su za to vrijeme bili u Zagrebu. Jednom kada Europljani presele u Ameriku, počnu razmišljati o Europi kao malome mjestu. Tako je moja supruga bila u Zagrebu, ja u Glasgowu, a jednom smo se susreli u Parizu i potom božićne i novogodišnje praznike proveli zajedno u Zagrebu. Bilo je jako lijepo".

Iako su ga na snimanju "The Deepa" najviše oduševile podmornice, Višnjić kaže kako je od malih nogu zapravo bio lud za letenjem. "S akrobatskom grupom američkih marinaca `Blue Angels` skočio sam 13 puta iz zrakoplova F/A-18 Hornets, što je vjerojatno bio vrhunac mog života", kazao je Višnjić te dodao da je more oduvijek bilo sastavni dio njegova života budući da je rođen uz njega.

Pročitajte više