Vjernici bijesni: Google, zašto od nas radiš majmuna?

Foto: Google

GOOGLE je jučer na svojoj naslovnoj stranici objavio kratku animaciju koja prikazuje evoluciju čovjeka. Razlog tome bila je 41. godišnjica pronalaska našeg pretka - Australopiteka Lucy. Ipak, ovu gestu posvećenu jednom od najvažnijih otkrića u povijesti, nisu svi dobro primili.

Kreacionisti su ostali posebno uvrijeđeni nakon što je Google jučer "propagirao" evoluciju na svojoj početnoj stranici. Oni inače vjeruju kako je Bog stvorio svijet u tjedan dana, a čovjeka šesti dan na svoju sliku i priliku, te zato smatraju evoluciju poganskom teorijom koja je uvredljiva za njihove religijske stavove.

Na animaciji je u prvom planu bilo majmunoliko stvorenje koje je dugo vrijeme bilo karika koja je nedostajala u pokušajima dokazivanja evolucije. Zahvaljujući dobroj očuvanosti pronađenog kostura, utvrđeno je kako je Lucy doista hodala zemljom na prostoru današnje Etipije i to prije 3,2 milijuna godina.

"Google misli da smo nastali od majmuna. NE!! Bog nas je stvorio na svoju sliku i priliku", "Google od mene radi majmuna!!", poručili su neki od bijesnih korisnika na Twitteru.


"Google doodle" često modificira svoj logo kako bi podsjetila na najvažnije događaje, otkrića ili obljetnice povezane sa znanošću i umjetnošću pa ovo nije prvi put da su naišli na kritike korisnika. Prošli su mjesec bili na udaru jer su Dan veterana obilježili animacijom s ljudima različitih rasa, što su veterani osudili jer drže kako su na vizualu trebali biti isključivo bijelci.

Pročitajte više