Vlasnik ilegalne kladionice u Hong Kongu na Euru 2004. zaradio 250 milijuna dolara

NEIMENOVANI vlasnik jedne ilegalne kladionice u Hong Kongu hvali se kako je od kladioničara tijekom Europskog nogometnog prvenstva u Portugalu zaradio 250 milijuna dolara, ostvarujući tijekom tri tjedna turnira prosječnu dnevnu zaradu od 11 milijuna dolara, objavio je u subotu dnevnik South China Morning Post.

"Vlasnici ilegalnih kladionica smiju se punog srca dok idu u banku", izjavio je neimenovani milijunaš za taj dnevnik, predviđajući ludilo u svojoj i drugim kladionicama u nedjelju, kad će se mnogi koji su izgubili velike novce na propasti brojnih favorita na Euru pokušati "izvaditi" na finalnoj utakmici.

Klađenje na nogomet u Hong Kongu je legalizirano tek prošle godine u pokušaju da se smanji golemi odljev novca ilegalnim kladionicama, ali je dopušteno samo u službenom Jockey Clubu koji na oklade stavlja velike namete, pruža vrlo ograničene mogućnosti klađenja i zatvara svoje poslovnice prije ponoći, iako se utakmice u Europi, zbog vremenske razlike, igraju u ranim jutarnjim satima.

Policija je prošlog tjedna uhitila vlasnike pet ilegalnih kladionica i u samo jednoj akciji zaplijenila listiće u vrijednosti od 360 tisuća dolara.

(Hina) xdam ydv

Pročitajte više