Vodeći sound system festival se vraća u Hrvatsku: Outlook u pulskoj areni otvara najmlađi sin Boba Marleya

Foto: Press

OUTLOOK festival, jedan od vodećih svjetskih festivala bass glazbe i sound system kulture, već se deveto ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i od 31. kolovoza do 4. rujna dovodi mnogobrojne izvođače koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum‘n’bass, garage, dubstep, house i srodne glazbene scene.

Koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni 31. kolovoza koncert će ove godine otvoriti Damian ‘JR. GONG’ Marley- najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya.



Nakon prošlogodišnjih nezaboravnih sedam sati glazbe uz 40 izvođača i koncert r’n’b dive Lauryn Hill iz 2014., ljubitelji dobrog bassa ove će godine uživati u izvedbama vrlo uspješnog reggae i dancehall glazbenika koji nastupa još od svoje 13 godine. Samoproglašeni "Duhovni Revolucionar ', Damian je radio marljivo tijekom svoje karijere kako bi izgradio vlastitu nišu u povijesti glazbe i dao novu perspektivu na Marleyevu ostavštinu za 21. stoljeće. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla, Skrillexa.

Damian je bio član super-grupe SuperHeavy zajedno s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. U povijesnom pulskom amfiteatru Damienu će se pridružiti još niz posebnih gostiju.


Publiku u Areni za nastup Damiana Marleya zagrijavat će Iration Steppas, jedan od vodećih dub soundsystema u svijetu, koji su postali međunarodno priznati po posebnoj atmosferi i stilu koje njeguju na nastupima. Zagrebačka publika ih je imala priliku po prvi put čuti upravo na službenom zagrijavanju za Outlook festival, u suradnji sa Seasplash festivalom, 7. svibnja, u klubu Sirup.

Kada bi spojili glazbu iz Tarantinovih filmova, Ennia Morriconea i A Tribe Called Quest nastao bi trio ASM, trio čiju je glazbu najlakše opisati kao intelektualni hip-hop s funk primjesama i teatralnim nastupima. Upravo u Puli predstavit će svoj zadnji, hvaljeni album ”The Jade Amulet”. Na tragu hip-hopa, ali onog uličnog je i Slum Village utjecajni trio iz Detroita. Ova četiri nastupa u pulskoj Areni uvest će publiku u još jedno veliko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture na tvrđavi Punta Christo.  

Ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

Za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova omogućene su povoljnije festivalske ulaznice po cijeni od 850kn, koje su u ovom trenutku rasprodane, ali bi od idućeg tjedna ostatak festivalskih karata mogao ponovno biti u prodaji (koncert u Areni nije rasprodan te se karte još uvijek mogu kupiti).

Sve informacije o Outlook festivalu pronađite ovdje:

www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival

Službeni Facebook event pronađite ovdje:
http://www.facebook.com/events/773175052766638/

Pročitajte više