Voditelj gubi bitku s teškom bolešću: "Moja djeca su malena, neće me se sjećati"

Foto: Instagram

BRITANSKI voditelj Jonnie Irwin, koji se bori s teškom bolešću, rakom pluća u terminalnoj fazi, otkrio je da je nakon dijagnoze fokusiran na svoju obitelj kako bi s njima proveo što više lijepih trenutaka i ostao im u sjećanju.

"Kad sam se vratio kući sa snimanja, morao sam priopćiti svojoj supruzi koja se brinula za našu djecu da će ostati sama. Osjećao sam se odgovornim. To je bilo užasno. Sve što sam mogao bilo je ispričati joj se", rekao je Jonnie.

"Želim stvoriti uspomene svojoj djeci, još su mali..."

Voditelj sa svojom 40-godišnjom suprugom Jessicom ima troje djece, trogodišnjeg Rexa i dvogodišnje blizance Rafu i Cormaca. S obzirom na ograničeno vrijeme koje ima zbog bolesti, želi maksimalno iskoristiti preostale dane.

"Želim stvoriti uspomene, moja djeca su malena i neće me sjećati kad odrastu. Želim snimiti zajedničke trenutke kako bi znali da im je djetinjstvo bilo sjajno. Moram priznati da će i Božić u našoj obitelji biti ekstravagantan", rekao je.

Tvrdi da je zbog bolesti dobio otkaz

Irwin boluje od raka pluća u terminalnoj fazi, koji se proširio i na njegov mozak, a liječnici su mu nakon dijagnoze prognozirali da ima još oko šest mjeseci života. Svoju je bitku s rakom isprva držao u tajnosti, prije nego što ju je objavio ranije ovog mjeseca.

Dijeleći svoje obrazloženje zašto je to sada otkrio, TV voditelj je prenio vrlo važnu poruku o suočavanju s onima koji se bore s rakom. "Moj izlazak u javnost je više da bih educirao one koji nemaju rak. Ponašajte se s nama normalno. Ponašajte se prema nama s poštovanjem", dodao je.

Nedugo zatim optužio je producente emisije Mjesto pod suncem da su mu dali otkaz nakon što im je rekao za svoju dijagnozu. Irwin je za The Sun rekao da ga je Freeform Productions "isplatio za ostatak sezone i nije obnovio njegov ugovor", što je "bilo stvarno nisko". 

"Ako želimo raditi, pustite nas da radimo ako smo spremni. Nemojte donositi odluke umjesto nas - ponašajte se prema nama normalno. Zato to držimo u tajnosti", rekao je, referirajući se na otkaz.

Irwin je voditelj emisije A Place in the Sun od 2004. godine, a od 2010. pojavljuje se u emisiji Escape to the Country na BBC-ju One. Bolest mu je prvi put dijagnosticirana u kolovozu 2020., nakon što mu se zamaglio vid tijekom vožnje. Niz testova ubrzo je potvrdio da ima rak pluća.

Pročitajte više