Vojnici odbili odmor da mogu pomoći koalama

Screenshot: YouTube

POŽARI koji danima pustoše Australiju još uvijek nisu ugašeni, ali je njihov obujam znatno smanjen u odnosu na situaciju od prije mjesec dana. Državne službe pokušavaju sanirati posljedice katastrofe, a vojska poslije velikih napora da spasi biljni i životinjski svijet sada ima nove misije.

Premijer Scott Morrison pozvao je 3000 vojnika iz rezervnog sastava sudjelovati u gašenju požara. Evakuira se stanovništvo na istoku zemlje, a vojnici s ostalim službama neumorno rade danima i tjednima.

Tisuće građana svakodnevno sprječava širenje vatre, pomaže ljudima i spašenim životinjama.

Usprkos poštedi poslije napornog rada, vojnici koriste odmor kako bi služili svojoj zemlji.

Fotografija pripadnika 16. odreda za hitnu podršku objavljena je na Facebooku. Prikazuje kako vojska brine o koalama i hrani životinje spašene iz požara.

"Pripadnici vojske su koristili odmor da bi pomogli ugroženim životinjama u parku Cleland. Hranili su svoje krznene prijatelje iz rezervata i sređivali njihov novi dom", stoji u objavi.

Jedna od fotografija prikazuje vojnike kako drže koale umotane u pokrivače. Pružaju im udobnost i ugodan osjećaj tijekom hranjenja, piše Bored Panda.

Vojska je imala zadatak opremiti park koji će primiti spašene koale. Gradili su posebne nosače na kojima životinje vježbaju penjanje. Ova vještina je nužna kako bi se popele na drvo i tako našle sklonište od grabežljivaca i velikih vrućina.

Veterinari 9. odreda stigli su u rezervat na Otoku klokana, da bi pomogli u liječenju ozlijeđenih životinja. Kapetan Garnett Hall kaže da je situacija na terenu teška jer su požari potpuno opustošili staništa divljih životinja. Stručni timovi liječe opekline na šapama i glavama koala, a mnoge od njih imaju teške ozljede krzna.

Pročitajte više