Vojvođanin pripremio fora zagonetku za Zagrepčane. Možete li pronaći sva rješenja?

Foto: Zoran Radisavljević i Nenad Savić

ZORAN RADISAVLJEVIĆ, vojvođanski anagramist, novinar i autor, na svom je blogu objavio zanimljiv poklon Zagrepčanima - u obliku zagonetke.

"Prije četiri godine, kad sam došao u Zagreb raditi za Kviskoteku, dočekan sam srdačno od strane redakcije, a upriličena je i večera za mene u izvrsnom restoranu. Bio je to početak jedne lijepe avanture, koja je potrajala do rujna ove godine, kad sam suradnju nastavio u nešto promijenjenom obliku, radeći od kuće u Novom Sadu.

Za sve to vrijeme koje sam boravio u prijestolnici Hrvatske nisam imao nikakvih neprijatnosti, naprotiv - na svakom koraku sretao sam ljubaznost, a nekim ljudima je bilo vrlo simpatično što pričam po vojvođanski, pa su mi pričali neke svoje uspomene o Novom Sadu. Život u takvom mirnom okruženju mi je odgovarao i lako sam se prilagodio", napisao je Radisavljević.

Koliko rješenja možete pronaći?

"Uoči povratka kući napravio sam nešto što je moj svojevrsni poklon Zagrepčanima, a radi se o anagramnoj mapi njihovih tramvajskih stanica. Svojevremeno je sličnu enigmatsku atrakciju imao i London, kojem su anagramirali stanice metroa, ali moja mapa je znatno kvalitetnija, jer sadrži i mnogo vrhunskih tematskih anagrama. Tamo gdje to nije bilo izvodljivo zbog kratkoće i nezgodnih slova urađene su neke šaljive, zabavne permutacije", dodao je.

"Anagramnu mapu, u čijoj tehničkoj pripremi mi je pomogao kolega Nenad Savić, možete preuzeti na linku koji dajem, a zatim je šerati po društvenim mrežama, na svojim blogovima, itd. Pokušajte pronaći što više rješenja, koja će uskoro biti kompletno objavljena na blogu. Ugodna vam zabava", poručio je.

Mapu koja sadrži anagrame naziva kvartova, tramvajskih linija i još mnogo čega možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više