Volkswagen sprema malog sportaša

VOLKSWAGEN bi prema najavama na auto salonu u Los Angelesu trebao predstaviti najavnu studiju kompaktnog roadstera čijom bi se platformom mogli poslužiti još neki članovi njegove obitelji.

Za razliku od prethodno predstavljenih studija malih roadstera Concept R i EcoRacer (na slikama), Volkswagen će u Los Angelesu tijekom sljedećeg mjeseca navodno predstaviti najavni koncept koji bi trebao stići do proizvodnih traka. Točnije ovaj bi se automobil na tržištu trebao pojaviti za otprilike dvije do tri godine.

Istom bi se platformom mogao poslužiti i Audi u izradi svog modela koji će najvjerojatnije nositi naziv R3. Pojedini izvori navode i kako bi se u cijelu igru mogao uključiti i Porsche. Naime, šuška se kako u Stuttgartu razmišljaju o proizvodnji nasljednika legendarne 914-ice.

Naravno sve ovisi o tome kakvu će politiku provoditi Porsche, odnosno što će dopustiti prvenstveno Audiju nakon što preuzme većinski udio u VW Grupi.

Što se samog koncepta tiče radit će se dakle o malom kompaktnom roadsteru kojeg će karakterizirati aluminijski okvir, središnje smješteni motor manjeg obujma s turbopunjačem te pogon na stražnje kotače. Za njegov izgled je odgovoran šef VW-ovog dizajna Walter de Silva. U prilog tezi kako je riječ o konceptu koji uistinu najavljuje produkcijski model ukazuje i stanradrdan recept obilate upotrebe postojećih dijelova iz VW Grupe. Dakle, u startu se mislilo na racionalizaciju troškova razvoja i eventualne proizvodnje.

Pročitajte više