VW Golf GTI na bavarski način

KAD neka tunerska kuća u svoje ruke uzme automobil koji je sam po sebi dovoljno brz i uvjerljiv u svakom pogledu, uspjeh gotovo pa ne može izostati. U Abt Sportsline nitko ne sumnja, a pogotovo kad je u pitanju njihova prerada novog Golfa GTI.

Bavarci predstavljaju GTI u VS4-R izvedbi ili u prijevodu temeljito dorađen Golf GTI s motorom od 270 KS.

Majstori iz Kemptena dali su si truda. Slovo R u imenu stoji za Racing i jasno daje do znanja o čemu se ovdje radi. Ugradnjom novog turbo-punjača i reprogramacijom elektronike motor je podignut na 270 KS i 355 Nm što je za 40 KS i 40 Nm više od prethodnika. Posljedica je jasna, Golf je još brži, a štoperica kaže da do 100 km/h stiže za 6,4 sekundi. Maksimalna brzina je 244 km/h.

Osim prerada na motoru Abt se poigrao i s vanjštinom. Komplet spojlera izveden je u skladu s osnovnim načelima aerodinamike, a najpoznatijem "narodnom automobilu" daje više nego agresivan izgled. Osim toga, tu je i novi ispušni sustav s četverostrukim kromiranim završetkom, čiji produkt je melem za uši i otrov za pluća. Šalu na stranu, Golf i dalje udovoljava rigoroznim ekološkim standardima. 

Tuner smatra da može bolje i po pogledu ovjesa, pa nudi svoj set opruga i amortizera čija posljedica je spuštanje automobila za 40 mm. Posljednje poglavlje vezano je uz naplatke. Serijski su zamijenjeni 19-inčnima linije SP1 na koje se montiraju gume Dunlop SportMaxx mjera 225/35.

Što se tiče interijera, on je obogaćen standardnim dodacima koji nakon svega prije rečenog nisu vrijedni spomena. 

Pročitajte više