Warner Bros iz kina povukao foršpane "Mamurluka 2"

NAKON samo nekoliko dana provedenih na kino platnima, Warner Bros morao je povući sve trailere nastavka uspješne komedije "Mamurluk". Iako nije bilo konkretnih pritužbi, razlog je "neprimjeren sadržaj" ili preciznije, majmun koji simulira seksualni čin.

Warner je medijima obznanio da su u nastojanjima da najavu pravovremeno puste opticaj, zanemarili finalnu verziju predočiti MPAA (organizacija koja se bavi određivanjem dobnih oznaka) te su najave povukli istog trena kada su uočili svoj propust. Foršpan se prikazivao prije "Source Codea" (koji nosi oznaku PG-13), a sporni majmun očito nije primjeren za one ispod 17 godina. Neki su se američki mediji zapitali je li uistinu riječ o "problematičnoj" najavi ili se radi o još jednom primjeru licemjerja pošto svi filmovi namijenjeni starijima od 13 sadržavaju ogromnu količinu nasilja koje zabrinjava daleko više od životinja koje simuliraju seks.

U svakom slučaju, "Source Code"  zamijenit će četvrti nastavak "Vriska" koji nosi nešto slobodniju oznaku, a izvori bliski Warneru tvrde da će novi trailer biti primjereniji ciljanoj dobnoj skupini, to jest, daleko "opasniji". 

Pročitajte više