Wayne Rooney odabrao Ford SportKa

WAYNE ROONEY, napadač Premierligaša Evertona i mlada nada engleskog nogometa, položio je vozački ispit i za svoj prvi automobil odabrao atraktivni Ford SportKa.

"Osjećam pravo olakšanje nakon što sam položio vozački ispit. Posebno me veseli što ću odsad na trening ići u svom novom automobilu. Jedina briga koju imam je sezona ispred mene" - kratko je prokomentirao mladi Rooney, koji će tek 24. listopada napuniti 18 godina.

U Fordu ne skrivaju oduševljenje što su uspjeli privući jednog od najperspektivnijih engleskih igrača. Steve Humbles, menadžer SportKa marke uspoređuje Waynea s njihovim automobilom i kaže "On je jedan od naših najvećih talenata i predstavlja sve što SportKa uistinu jest".

SportKa je treći model iz Ka obitelji, koji predstavlja kombinaciju klasičnog Ka modela i atraktivnog roadstera poznatog pod imenom StreetKa. Model pokreće 1.6-litreni Duratec osam-ventilac maksimalne snage 95 KS. Sasvim dovoljno da opravda sportski imidž modela namijenjenog mlađoj klijenteli. SportKa do 100 km/h stiže za 9.7 sekundi i postiže maksimalnih 174 km/h.
 
Mnogi će se složiti da mlađahni Wayne izabrao idealan automobile za stjecanje vozačkog iskustva. Riječ je o malom automobilu namijenjenom gradskim ulicama, koji uz atraktivan izgled pažnju plijeni odličnim voznim osobinama.

Pročitajte više