Weinstein se žali na zubare u zatvoru: "Situacija je hitna, žele mi iščupati zube"

Foto: EPA

HARVEY WEINSTEIN zatražio je pomoć suda kako bi riješio muke s pokvarenim zubima. Traži da mu privatni stomatolog popravi zube jer ih, kaže, zatvorski zubari "žele iščupati".

"Ova situacija je hitna. Platit ću zubara... To će biti jedno putovanje i samo jedno putovanje", preklinjao je bivši filmski producent u sudnici, piše New York Post. 

Zubari u zatvoru ponudili mu dva izbora

Sutkinja Vrhovnog suda u Los Angelesu Lisa Lench primijetila je da je Weinstein dva puta posjetio medicinski odjel u zatvoru, gdje čeka suđenje za seksualno zlostavljanje pet žena između 2004. i 2013. godine, te da još uvijek nije riješio probleme sa svojim zubima. 

Weinsteinov odvjetnik Mark Werksman rekao je da su zatvorski zubari njegovom klijentu ponudili dva izbora: izvaditi zube bez zamjene ili ih ostaviti da nastave trunuti. Weinstein tvrdi da su mu potrebni ili proteza ili umjetni zubi da bi popunio praznine kako bi izgledao "pristojno" na suđenju.

Odvjetnik: Weinstein izgleda poput karikature

"Patim od bolova svakodnevno. Imam karijes i ne mogu jesti jer mi nedostaju zubi", rekao je Weinstein. Njegov odvjetnik je rekao kako je uskraćivanje stomatološke skrbi narušavanje Weinsteinovih ustavnih prava. Također, "zbog nereda u ustima Weinstein izgleda smiješno i poput karikature".

Sutkinja je rekla da čak i ako bivši producent može platiti prijevoz do neke privatne ordinacije i nazad, u planu bi trebali sudjelovati i ljudi iz ureda šerifa te se nije složila s izjavom da Weinstein izgleda "poput karikature". No zatražila je od njegovog odvjetnika pisani zahtjev za stomatološko liječenje koji će detaljno proučiti.

Pročitajte više