White Stripesi dolaze u Zagreb!

SUPERPOPULARNI detroitski garage-rock duo, The White Stripesi, nastupit će u Zagrebu 5. srpnja u 20 sati na otvorenom prostoru stare klaonice u Henzelovoj 66, a u sklopu europske turneje kojom promoviraju svoj peti album "Get behind me Satan".

Neobično mjesto održavanja koncerta zapravo je pun pogodak; briljantan otvoreni prostor prostor u samom centru grada kapaciteta 3000 posjetitelja.

Sami Stripesi, čiji novi album je jedan od tri najiščekivanija ove godine (preeostala dva su novi albumi Coldplaya i Franz Ferdinanda), eksplicitno su tražili lijepa ili neobična mjesta za svoje koncerte na ovoj turneji, iako su uredno oduševljavali mnoštva od 80 tisuća ljudi na festivalima poput Readinga i Glastonburyja.

Njihova glazba prepoznatljiva je po svom izuzetno minimalističkom zvuku, ujedno akustičnom i razornom, te mističnom ozračju u mnogim pjesmama.

Njihov četvri album "Elephant" jedan je od najbitnijih albuma prve dekade 21. stoljeća, na kojem su Stripesi probili okvire garage-punka te povezali zvuk Roberta Johnsona, Hanka Williamsa i Led Zeppelina u jednu sebi svojstvenu rock cjelinu.

Jack i Meg White navodno su bivši bračni par omotan u veo tajni a njihov autorski bend oslanja se tek na gitaru, glas, bubanj, crveno i bijelo.

Oni glazbu izvode zbog glazbe a ne zbog uspjeha, oni bježe od ekscesa a sami jesu eksces. Oni su najkulerskiji bend 21. stoljeća kojeg stvarno treba otići poslušati.

Pročitajte više