Whitney Houston istresla dušu u gostovanju kod Oprah Winfrey

WHITNEY HOUSTON srce i dušu otvorila je Oprah Winfrey i povodom svojeg velikog povratka na scenu, ali i duhovnog preporoda, televizijskoj carici otkrila neke dosad nepoznate stvari o svojoj intimi i ispričala joj kako je uspjela prebroditi najgore razdoblje svojeg života, u kojem je veliku ulogu imao i njezin bivši suprug Bobby Brown. "On je bio moja droga", ispričala je Houston i objasnila Opri kako bi, da nije bilo njezine majke, danas najvjerojatnije završila tragično. Majka je bila ta koja ju je izvukla iz pakla droge i prisilila da se prijavi na rehabilitaciju.

"Da nije bilo njega, nikad ne bih propala"

Houston, koja se ovih dana nakon sedam godina izbivanja vratila na scenu, ispričala je Opri da su ona i Brown tijekom braka uživali u velikim količinama marihuane i kokaina te još jednom optužila bivšeg supruga za sve zlo koje joj je život donio. "Da nije bilo njega, nikada ne bih propala. Tada ništa nisam radila bez njega".

Od Bobbyja Browna Whitney se razvela tek prije nešto više od dvije godine, u travnju 2007. godine, te na sudu izborila potpuno skrbništvo nad njihovom maloljetnom kćeri Bobbi Christine. Zajedno su bili petnaest godina.

"Isprva je bio nježan i drag, ali..."

Houston je ispričala da je na Browna "pala" jer je isprva bio nježan i drag, ali i priznala da joj je to što je Bobby preuzeo potpunu kontrolu nad njihovom vezom - odgovaralo. "Kod kuće je bio dobar otac i pravi muškarac. Sve je morao kontrolirati, a meni je to odgovaralo. Kada bi nešto naredio, ja bih ga poslušala. Voljela sam što me neprestano kontrolira. Za mene to je tada bilo pravo osvježenje", priča Houston.

2003. godine završila u bolnici raskrvavljena nosa, nekoliko puta je terapijama pokušavala pobijediti ovisnost o cracku i kokainu, godinama je bezuspješno pokušavala oživjeti propalu karijeru, a sve je, priča, krenulo nakon velikog kino hita iz devedesetih, "Tjelohranitelja". Ni Bobbyju ni Whitney nije odgovaralo to što je ona popularnija od njega; "Tjelohranitelj" je zaradio milijune dolara na kino blagajnama i donio joj slavu kakvu dotad nije iskusila, a to što se uz nju u glavnoj ulozi pojavljuje Kevin Costner, samo je pridonijelo teretu popularnosti s kojim se tada nosila.

"Nakon filma smo se počeli opako drogirati"

"Počeli smo se opako drogirati. Pušili smo marihuanu s kokainom. Lijepo bi došli doma, izmrvili travu, zamotali je i zapalili", pojasnila je dok ju je Oprah "začuđeno" promatrala. Ovisnost je kod Brownovih toliko uzela maha da se majka Whitney Houston, soul pjevačica Cissy Houston, ozbiljno zabrinula za zdravlje svoje kćeri. "Krade mi te vrag, ne želim da tako završiš", majka joj je tada rekla i dovela u kuću policiju koja je u konačnici pjevačicu prisilno odvela na rehabilitaciju.

"Na kraju sam bila sita omalovažavanja svoje slave"



Whitney je ispričala i da Brown, u većini slučajeva, nije bio nasilan, barem ne u fizičkom smislu. Premlatio ju je u par navrata, a jednom od njih svjedočila je i njihova kći. "Na kraju sam bila sita toga da omalovažavam svoju slavu. Ponekad se dogodi da je čovjek jednostavno preslavan. Sjećam se da sam često govorila ljudima 'ja sam gospođa Brown, ne zovite me Houston'. Na kraju mi je to dosadilo, shvatila sam koliko vrijedim", zaključuje Houston.

Pročitajte više