Slavni glazbenik optužen za spolno uznemiravanje, negirao optužbe

Screenshot: YouTube

WIN BUTLER, frontmen kanadskog rock benda Arcade Fire, optužen je zbog neprimjerenog seksualnog ponašanja, prenosi Pitchfork. Tri su ga žene, inače obožavateljice benda, optužile zbog susreta koji su bili "neprimjereni zbog razlike u godinama i u moći te zbog konteksta u kojem su se dogodili".

Četvrta ga je pak osoba optužila zbog dva čina spolnog uznemiravanja iz 2015. godine. Jedan se incident navodno dogodio kad su se skupa vozili automobilom, a drugi se put Butler navodno nepozvan pojavio u stanu osobe koja ga optužuje za neprimjereno ponašanje.

Butler, koji je 2001. godine osnovao Arcade Fire s Regine Chassagne, s kojom se oženio 2003., priznao je da je došlo do navedenih susreta. Međutim, preko svog je glasnogovornika poručio da je u ponašanju postojao obostrani dogovor te da su sve osobe koje ga optužuju pristale na seks s njim.

"Nikad nisam dotaknuo niti jednu ženu protiv njene volje"

"Volim Regine svim svojim srcem. Skupa smo 20 godina, ona je moja partnerica u glazbi i u životu, moja srodno duša, i sretan sam i zahvalan što je pored mene. No ponekad je bilo teško održavati ravnotežu između uloga oca, supruga i kolege iz benda", započeo je glazbenik svoju objavu.

U nastavku je priznao da je imao i druge romantične i seksualne veze dok je bio u braku. "Nema laganog načina da se ovo kaže, a najteža stvar koju sam morao napraviti jest da to kažem svom sinu. Većina tih veza bilo je kratkog vijeka, a moja ih je supruga bila svjesna. Naš je brak bio nešto manje konvencionalan od većine drugih brakova", dodao je.

Istaknuo je da su svi odnosi podrazumijevali obostrani pristanak odraslih ljudi. "Nikad nisam dotaknuo niti jednu ženu protiv njene volje, a svaka implikacija da jesam je jednostavno lažna", izjavio je Butler.

Regine Chassagne je podržala svog supruga: "Win je moja srodna duša, partner u pisanju pjesama, moj suprug, otac mog predivnog dječaka. On je moj partner u životu i u glazbi 20 godina", izjavila je glazbenica dodavši da ga podržava "jer zna da je on dobar čovjek".

Pročitajte više