YouTube uveo "vuvuzela gumb" za sve klipove!

POZNATO je da je YouTube sklon šalama, a najnovija iz njihove "radionice" je "vuvuzela gumb" - malena ikonica u obliku nogometne lopte kojom iritantni zvuk vuvuzela, kojeg mnogi uspoređuju sa zvukom roja insekata, dodajete na svaki od video klipova koje želite pogledati.

Zahvaljujući YouTubeu, vuvuzele više nemate prilike slušati samo tijekom prijenosa utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva iz Južnoafričke Republike, već spomenuti zvuk možete ubaciti i u Mozartove simfonije ili live s koncerta U2.

Podsjetimo, zbog iritantnog zvuka, za kojeg su mnogi prvih dana mislili da je rezultat tehničkih smetnji, brojne televizijske kuće koje prenose SP traže rješenje za filtriranje istog. Mnogo je i onih koji su ponudili rješenje za poništavanje istog. Osim gledatelja na vuvuzele se žale i igrači, a ima i onih koji tvrde da je buka koju proizvode štetna za sluh.

Međutim, iako su mnogi to tražili, do zabrane korištenja vuvuzela neće doći, budući je stav predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera da su vuvuzele uobičajeni dio južnoafričkoga nogometnog folklora, kao što su bubnjevi ili pjevanje u drugim nogometnim kulturama.

Pročitajte više