Zagreb očekuje još jedna "Bijela noć" puna zanimljivosti

ZAGREB će se u subotu, 1. listopada, drugi put pridružiti svjetskim metropolam kroz kulturno-umjetničku manifestaciju "Bijela noć".

"Nuti Blanche", što se može prevesti kao besana noć, ove će se godine održati na čak 18 zagrebačkih lokacija. Tehnički muzej, Muzej za umjetnost i obrt, Etnografski muzej, Art park "Rabbit hole", HNK, Francuski paviljon, Pogon Jedinstvo, Vintage, Kino Europa, Europski trg, Plato Gradec, Lauba, Zrinjevac, tunel Grič, Medijateka francuskog instituta, Galerija Klovićevi dvori mjesta su na kojima će Zagrepčani i njihovi gosti moći uživati u kulturi i umjetnosti.

Posjetitelji će moći sudjelovati i u luminoakustičnoj vožnji Zagrebom. Jedan kombi će svaki pola sata voziti šest posjetitelja koji će Zagreb moći doživjeti u potpuno novom ruhu.

U manifestaciji će sudjelovati i francuski ulični umjetnik Etien’, autor murala kita na zgradi nekadašnjeg izložbenog prostora na Gradecu. On ponovno priprema interaktivnu instalaciju u obliku morske kornjače na čija će se leđa gledatelji moći smjestiti.

Projekt je nastao u Parizu i zamišljen je kao jednodnevni besplatni obilazak grada u umjetničkom tonu. Koncept su ubrzo preuzeli drugi svjetski gradovi, a Zagreb se prvi put priključio prošle godine u okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous.

Ulaz je na sva događanja besplatan, a dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Turističke zajednice grada Zagreba.

Pročitajte više