HNK u Zagrebu prikazivao Orašara ispred kazališta, pogledajte koliko ljudi je došlo

Foto: Igor Soban/PIXSELL

BALETNU bajku Orašar, Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova, večeras su ispred zagrebačkog HNK mogli pogledati svi zainteresirani građani i turisti.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, zagrebački HNK je kao blagdanski dar građanima i publici osigurao izravni prijenos ovoga najizvođenijeg baleta na svijetu na velikom platnu, direktno s pozornice, u adventskom ozračju ispred kazališta. To je privuklo brojne građane pa je ispred HNK nastala poprilična gužva.

Ulaznice planule u dva sata

Podsjećamo, ulaznice za balet su i ove godine planule već prvog dana kad su puštene u prodaju, u srijedu, 8. studenog. "Ulaznice koje su se mogle kupiti online putem službene stranice kazališta, rasprodane su u roku od dva sata istoga dana. Ostale ulaznice rasprodane su do četvrtka 9. studenoga do 12 sati. Sveukupno je prodano 13 300 ulaznica za 19 izvedbi baleta Orašar", objavili su tad iz HNK.

Prvog dana prodaje, od ranog jutra, stvarao se red ispred zagrebačkog HNK. Mnogi su požurili kupiti fizičku kartu za balet koji svake godine privlači velik interes publike. Web stranica HNK, gdje je također bilo moguće kupiti karte, jedno vrijeme nije radila. 

Potpuno ista stvar dogodila se i prošle godine prilikom puštanja karata za Orašara u prodaju. Tada su se ulaznice preprodavale za 4000 kuna.

Pročitajte više