Zagrepčani u 2006. na Jelačićevom trgu uz Parni valjak

ZAGREPČANE i njihove goste za doček Nove godine na Trgu bana Jelačića zabavljat će Parni valjak kojima će to ujedno biti i oproštajni koncert od publike.

"Parni valjak bio je u ozbiljnim pregovorima za nastup u Dubrovniku, ali su se na zamolbu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ipak odlučili za Zagreb", rekao je Duško Ljuština član Gradskog poglavarstva zadužen za kulturu.

Osim Parnog valjka čiji će nastup biti središnji programski događaj, na Trgu bana Jelačića će nastupiti zbor i orkestar radnog naslova "Zagreb - Zagreb" koji će izvesti najpopularnije pjesme o Zagrebu u novim aranžmanima pod dirigentskom palicom Dinka Appelta, rekao je Ljuština na konferenciji za novinare.

"Serbus, dragi Zagreb moj", "Tebi grade moj", "Dobro mi došel prijatel"... samo su neke od pjesama koje će izvesti solisti Jasna Bilušić, Renata Sabljak, Ervin Baučić, Danijela Pintarić i Đani Stipanićev.

Na središnjoj pozornici najprije će nastupiti Baruni, Ćiro Gašparac i Ivana Banfić, a program će točno u ponoć uzveličati vatromet.

Nazočne na središnjem gradskom trgu pozdravit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Za Adventske svečanosti u Zagrebu od 5. do 23. prosinca, doček Nove godine i događanja na Trgu bana Jelačića vezana uz skijaški kup na Sljemenu 4. i 5. siječnja 2006., iz gradskog proračuna je izdvojeno milijun i pol kuna.

Foto:

Pročitajte više