Zaplijenjena jahta bivšeg KGB-ovca na kojoj su ljetovali Ben Affleck i J.Lo

Screenshot: Youtube

BIVŠEM špijunu KGB-a španjolska je vlada zaplijenila superjahtu vrijednu 120 milijuna funti zbog invazije na Ukrajinu.

Španjolske vlasti zaplijenile su jahtu Valerie u vlasništvu Sergeja Čemezova, na kojoj su prošlog ljeta boravili glumac Ben Affleck i pjevačica Jennifer Lopez. Slavni par je na njoj proslavio Jenniferin 52. rođendan u St. Tropezu u srpnju prošle godine.

Jahta je zaplijenjena u Barceloni, gdje je bila na popravku od 9. veljače. Ostat će zaplijenjena dok španjolske vlasti ne potvrde njezino vlasništvo i utvrde nalazi li se na nekom popisu sankcija, rekao je izvor iz španjolske vlade.

"Danas smo zaplijenili, tehnički izraz je privremeno imobilizirali, jahtu koja pripada jednom od glavnih ruskih oligarha. Govorimo o jahti za koju se procjenjuje da je vrijedna 140 milijuna dolara", rekao je španjolski premijer Pedro Sanchez i dodao da će vlada i dalje oduzimati sumnjivu imovinu, prenosi The Sun.

Ovo nije prvo zaplijenjeno plovilo ruskih oligarha koji su se našli na udaru ekonomskih sankcija zbog ruske okupacije Ukrajine. Tako je talijanska policija ruskom milijarderu Andreju Igoreviču Meljničenku u Trstu zaplijenila superjahtu vrijednu 530 milijuna eura, a posljednjih dana se špekuliralo da je superjahta Solaris, u vlasništvu Romana Abramoviča, skrivena u Crnoj Gori.

Pročitajte više