Zar opet: Arsen Dedić pripit teturao po Budvi?

ARSEN DEDIĆ gostovao je na nedavno održanom budvanskom festivalu "Pjesma mediterana", na kojem je cijelu večer ispijao vino, a kako prenose srpski mediji, neki su ga kasnije vidjeli kako tetura (pijan) po pozornici. Prema pisanju Sveta, ali i još nekih ondašnjih medija, količine crnog vina koje je naš proslavljeni pjevač i kantautor ispijao bile su pozamašne. A to što je Arsen zbog zdravstvenih tegoba otkazao veliki i dugoočekivani koncert u Beogradu koji je bio zakazan za sredinu ožujka, samo je dodatno potpirilo ionako tabloidno raspoložene nam susjede.

Međutim, ova vijest je nešto zbog čega bi trebali žaliti i na domaćem tlu. Naime, otkako je Arsenu prije pet godina u Padovi transplantirana jetra, a svi se sjećamo kako je nad linijom života dugovječnog estradnjaka strepjela cijela Hrvatska, pjevač navodno nije popio ni kap. Međutim, koliko mu je teško u životu često voli naglasiti, pa je tako i u zadnjem intervjuu kojeg je dao srpskim medijima, ovoga puta bio je u pitanju Blic, naglasio je kako je okružen "bolešću, smrću i ljudskom zlobom" te kako je rad jedina stvar koja ga štiti od sigurne smrti.

"Pet godina sam s novom jetrom i ne znam hoću li još dugo"

"Imam velike probleme sa zdravljem. Eto, već pet godina živim s novom jetrom i ne znam koliko ću još dugo. Moji najbliži prijatelji koji su imali isti problem kao ja, nisu više među živima. A ja, evo, živim. I radim. Rad me štiti od smrti", kazao je Arsen tada, te dodao kako se alkohola "već odavno ostavio".


Međutim, senzacionalne vijesti koje stižu iz susjednih redova ipak govore drugačije. A nije zgorega spomenuti kako je problema s alkoholom imao i Arsenov i Gabicin sin Matija Dedić, koji je zbog istog problema bio hospitaliziran nekoliko puta. Danas navodno više ni on ne pije.

Goran Bare, Matija Dedić, Cico Kranjčar, Mladen Grdović...

A da je alkoholna pošast među hrvatskim estradnjacima naišla na plodno tlo ne svjedoče samo ova dva primjera, već i mnogi drugi. Na liječenju je nedavno, i to po drugi puta, bio i glumac Hrvoje Kečkeš, koji je samo jedan od kazalištaraca kod kojega su priče o alkoholizmu potvrđene. Također, nedavno se po novinama počeo povlačiti trač koji već dugi niz godina između sebe prepričavaju sportski novinari, nogometni treneri te igrači, a koji kazuje kako je u ralje alkohola upao i proslavljeni nogometni trener Cico Kranjčar. O sklonosti piću Gorana Bareta i Mladena Grdovića (eto, i njih smo uspjeli povezati u jednu rečenicu) već "svi sve znaju", a da su uz njih i mnoge druge zvijezde gotovo intravenozno priključene na žesticu javna su tajna koja čeka povoljan trenutak kako bi isplivala na površinu. Pardon, naslovnicu.

V.V.
Foto: Milivoj Keber/Cropix

Pročitajte više