Zašto je Advent u Varaždinu baš onakav kakav treba biti?

Foto: Press

ADVENT u Varaždinu već godinama svoj imidž gradi kao "Advent kakav bi trebao biti" - blagdanski festival lišen gužvi i čekanja u redovima, posvećen stvaranju intimne, praznične atmosfere, usmjeren na obitelji i zabavna druženja na otvorenom, uz brojne i raznolike sadržaje za sve ukuse i generacije. 

Ovogodišnji Advent si je, kao svojevrsnu misiju, zadao pružiti toplinu, potaknuti optimizam i nadu te ljudima omogućiti da uživaju, druže se i zabavljaju u sigurnom okruženju tople zimske atmosfere povijesne gradske jezgre.

Program Adventa započinje već danas, a trajat će sve do 6. siječnja. Na posebno raskošno uređenim, a ionako lijepim ulicama i trgovima Varaždina čeka vas velik broj sadržaja za doslovno svaki ukus i uzrast. 

Program Adventa podijeljen je na nekoliko sadržajnih cjelina, između kojih je teško odabrati najzanimljiviju.

Bijeli Korzo

Glavni varaždinski trg, popularno Korzo, srce je grada pa će tako biti i srce adventskih užitaka. Koncerti, gastro kućice, vlakić Djeda Mraza i blagdansko raspoloženje neizostavni su dio boravka u blagdanskom Varaždinu. Na Korzu će se vikendima i svirati, a ove, prve subote (27.11.) nastupa velika hrvatska pjevačka zvijezda, Vanna, koja će svojim hitovima i sjajnim vokalom zagrijati zimsku atmosferu. Nakon Vanne, na Korzo stiže Neno Belan (11.12.) te Dobre vibracije (18.12.).

Welcome Santa!

Samo nekoliko koraka od Korza niz povijesnu ulicu Ljudevita Gaja, naići ćete na čudesno, toplo i pomalo čarobno mjesto. U Gajevoj se ulici, naime, smjestio privremeni dom Djeda Mraza, koji je ovu zimu odlučio, umjesto u ekstremno hladnim predjelima dalekog sjevera, provesti nešto južnije, u Varaždinu. Lijepa, topla i gostoljubiva Kuća Djeda Mraza, mjesto je u kojem se isprepliću stvarnost i mašta, a uređeno je s velikom pažnjom i ljubavlju. Tu će se pričati priče, slikati bezbroj selfija, a Djed Mraz će Vam se veseliti bez obzira na to koliko godina imate. 

Ledeno kraljevstvo "Ledene čarolije"

Veliko klizalište i već legendarni ledeni tobogan (i svo veselje koje uz njih ide) postali su simboli varaždinskog Adventa. Ledena čarolija, koja uz ove rekreativne zimske radosti uključuje i prateću ugostiteljsku ponudu koja će vas grijati nakon boravka na ledu, ove se godine ponovno vraća na prostrani Kapucinski trg, na kojem je sve i počelo.

Obožavatelje leda i ledene zabave u Varaždinu čeka veliko klizalište površine od čak 1100 m2 te 40 m dug ledeni tobogan, a dodatni bonus za posjetitelje koji na Advent stižu automobilima, je i činjenica da se ispod klizališta nalazi velika podzemna garaža što dolazak u Varaždin i uživanje u ledenim radostima čini još jednostavnijim.

Masterchef na Stančiću

Trg Miljenka Stančića s kojeg se pruža jedinstveni pogled prema varaždinskom Starom gradu popularno je mjesto za druženje i zabavu Varaždinaca, a iznimka, naravno, nije ni Advent u Varaždinu. Na kreativno uređenom prostoru omiljenog „Stančića“ smjestit će se bogata gastro ponuda predvođena kandidatkinjom iz Masterchefa, a u kojoj ćete moći uživati u raznim slatkim i slanim blagdanskim okusima. Neće nedostajati ni glazbe za koju će se nedjeljama brinuti razni izvođači u akustičnom izdanju.

Shopping

Tko ne voli blagdanski shopping? Trg Slobode i Franjevački trg bit će puni štandova i kućica na kojima će se nuditi raznolika blagdanska ponuda poklona, suvenira i raznih prigodnih sitnica. Pritom, kada na Franjevačkom trgu birate što ponijeti kao suvenir, ne zaboravite podići pogled na razigrano barokno pročelje Županijske palače koje se svake, pa tako i ove zime, pretvara u najveći adventski kalendar u Hrvatskoj.

Ima još…

Ako vam koncerti, klizalište, tobogan, gastro ponuda, shopping, predivno uređene ulice i trgovi nisu dovoljni, ne brinite, Varaždin nudi još mnogo toga. Popratni blagdanski program varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta, galerija i muzeja, ali i ugostitelja i restorana, ionako bogatu adventsku ponudu grada učinit će neodoljivom, posebice vikendima. 

Sve o programu i događanjima na Adventu u Varaždinu, pratite na https://www.adventuvarazdinu.com i Facebook stranici Volim Varaždin.

Pročitajte više