Zatvara se najveća knjižara u Hrvatskoj

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Najveća knjižara u Hrvatskoj, Hoću knjigu Megastore u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, zatvara svoja vrata. U prostoru u centru grada u koji su Zagrepčani godinama išli po knjige bit će još mjesec dana, do 15. travnja.

"Zbog isteka najma u svima poznati prostor dolaze neki novi ljudi, a Hoćuknjigoljupci napustit će knjižaru krajem ožujka, s 30.3.2024. kao zadnjim radnim danom", stoji u objavi na web stranici Hoću knjigu. Knjižarski lanac najavio je da će s početkom ljeta otvoriti novu knjižaru u Kaptol centru koja će raspolagati s otprilike 300 metara kvadratnih prodajnog prostora, što je ipak znatno manje od Megastoreovih 2000 metara kvadratnih.

Zatvaranjem Megastorea Zagreb će ostati ne samo bez knjižare s najvećim asortimanom knjiga već i bez mjesta na kojem su se organizirala često vrlo posjećena predstavljanja knjiga i tribine, kao i radionice za djecu gdje se potiče njihova ljubav prema čitanju.

Megastore je otvoren 2004., tada u vlasništvu Profila, te je bio neviđena senzacija na knjižarskom tržištu. Preživio je i nesretno vrijeme fuzije s Algoritmom i Mozaikom, obilježeno stečajima i općenitim padom nakladništva u Hrvatskoj, nakon čega ga je preuzeo Hoću knjigu. Što će otvoriti u prostoru u Bogovićevoj, još uvijek nije poznato.

Pročitajte više