Zebra donijela na svijet mladunče mužjaka magarca

MUŠKO je, no što je? Zegorac? Mabra? To je jedno od glavnih pitanja na Barbadosu otkad je zebra donijela na svijet mladunče začeto s magarcem.

Alex je rođen 21. travnja, a riječ je o čudnom stvorenju boje čokoladnog mlijeka s crnim prugama na ušima i nogama. Lice mu je nalik konjskom s izrazitom crnom mrljom u obliku slova V na čelu.

"Smiješan je, ali s druge strane pomalo zastrašujući", izjavila je 29-godišnja konobarica natalie Harvey. "Zaprepastilo me što se tako čudne stvari događaju kod nas", dodala je.

Alexova majka Allison jedna je od dviju zebri koje su na Barbados početkom 1990-tih godina dopremljene iz Bocvane. Druga je mužjak George i obje žive na ranču gdje slobodno šeću koze, ovce, patke i magarci. George je, međutim dugo vremena bio bolestan, pa se Allison zbližila s magarcem.

"Znali smo da nosi mladunče, no nismo bili sigurni tko je tata", rekao je upravitelj ranča Philip Atwell.

U međuvremenu, Alex je postao glavna tema na Barbadosu. "Lakše je zebri na svijet donijeti magarca nego našim nogometašima zabiti gol", uzviknuo je jedan navijač tijekom nogometne utakmice izazvavši salve smijeha u publici.

Pročitajte više