Žena dvaput dobila milijune na lotu pa ostala bez svega

Foto: EPA (Na fotografiji nisu događaji iz teksta)

RADNICA u trgovini u SAD-u, Evelyn Adams, dobila je na lotu čak dva puta u samo četiri mjeseca još 1985. godine, i to veoma izdašne cifre. Prvi put je dobila 3.9 milijuna dolara na lutriji, a nekoliko mjeseci kasnije još 1.4 milijuna dolara na jackpotu. Nažalost, Evelyn je ostala bez svega.

Šanse da netko osvoji prvu svotu na lutriji bile su tada jedan prema 3.2 milijuna, a da se osvoji drugi iznos jedan na prema 5.2 milijuna. Adams je usprkos svoti dovoljnoj za miran i bezbrižan život na kraju završila bez ičega i živjela je u kamp-kućici. Razlog? Čitav niz loših poslovnih odluka i problem s kockanjem.

Njena novčana nagrada isplaćena je u godišnjim isplatama od 218.000 dolara, a nakon što je osvojila svoj prvi jackpot, platila je neke račune i osnovala fond za fakultet za svoju kćer. Adams je također kupila automobil i kupila poklone najbližima, a tjedno je počela trošiti 100 umjesto 25 dolara na nove loto-listiće.

Sve je izgubila

No pravu štetu si je napravila kada je krenula u posao. Umjesto da dovrši studij glazbe koji je planirala, dio novca iskoristila je kako bi kupila trgovinu u kojoj je prije radila. Kasnije je tu trgovinu prodala, a neke od svojih isplata dala je i kao zajmove, koji joj nikada nisu vraćeni.

Do 2012. godine Adams je spiskala sav novac, i to uglavnom igrajući igre na sreću u kockarnicama Atlantic Cityja. 

"Dobitak na lutriji nije uvijek ono što se zamišlja. Osvojila sam američki san, ali sam ga i izgubila. Bio je to jako težak pad. To se zove dno. Svi su željeli moj novac. Svi su imali ispruženu ruku. Nikad nisam naučila reći ne. Voljela bih da imam priliku sve ponoviti, bila bih mnogo pametnija", rekla je Adams, prenosi The Sun.

Na kraju je zaključila: "Bila sam veliki kockar, nisam izgubila milijun dolara, ali riječ je o jako velikoj svoti. Napravila sam pogreške, zbog nekih želim, zbog nekih ne. I ja sam samo čovjek. Ne mogu vratiti vrijeme pa idem naprijed, korak po korak."

Pročitajte više