Žena, majka i lavica Alka: Želim biti glasnogovornica hrvatskog naroda

IAKO se donedavno činilo nemogućim, žena je zasjela u premijersku fotelju i time širom otvorila vrata kandidatkinjama za visoke političke funkcije. Sada se bliže predsjednički izbori, a među političkim i nepolitičkim imenima koji su objavili ili najavili svoje kandidature, našlo se i zvučno ime glazbenice Alke Vuice. Godinama je razmišljala i sada je odlučila kako želi postati prva hrvatska predsjednica.

"Mislila sam odustati, ali moji fanovi su toliko uporni. Kao što bi rekao Bandić, ako studenti, mladež i ostali budu i dalje na mene vršili pritisak, onda ću se morati kandidirati, a kada vlada raspiše izbore, onda ću to i službeno objaviti. U 12 dana ću trebati skupiti deset tisuća potpisa i to će biti najveći posao koji će se trebati odraditi. Ja ih sama ne mogu skupiti, ali vjerujem da će dobrovoljci koji su mi se do sada javili u tome uspjeti", rekla je Alka za Index.

"Milan Bandić mi je najveća konkurencija"

Kao najveću prepreku na putu do pobjede vidi novac: "Politika je novac, a ja vodim kampanju s nula kuna. No, sve je moguće". A na pitanje koga smatra najvećom konkurencijom odgovorila nam je bez sekunde razmišljanja: "Milana Bandića, naravno, ako se kandidira". U glazbenom se i društvenom životu Alka pokazala, a što može ponuditi politici tek će se vidjeti. Ona tvrdi: "Pošto predsjednik predstavlja politiku u vanjskopolitičkom svijetu, prvo što mogu ponuditi narodu je da ću biti prva predsjednica koja priča dva strana jezika, a to su talijanski i engleski. Pričam i slovenski, ali se to ne računa. Pored toga, dosta zdravo i zrelo razmišljam".

"Žene bi trebale vladati svijetom"

"Hrvatska se treba osloniti na samu sebe i poticati proizvodnju vlastite hrane, a ne uvoziti prekomjerno. 'Kupujmo hrvatsko' je samo parola. Trebamo se što prije proglasiti ekološkom državom jer je ekologija jedan od ključnih koncepata u svijetu, a mi smo još uvijek dovoljno neokaljani. Ukoliko se sami za sebe ne pobrinemo te nastavimo i dalje s besmislenom privatizacijom, jednoga ćemo dana postati smetlište Europe i izvor radne snage", dodala je Vuica kojoj bi prvi korak nakon pobjede na izborima bio proglašavanje Hrvatske ekološkom zemljom.

Političare često prate atributi korumpiran, lažljiv, nesposoban te brojni drugi koji stvaraju negativan imidž, ali Alka bi se s tim znala nositi. Ona tvrdi: "Sigurno u ovim godinama neću postati ni korumpirana, ni lažljiva. Moja ideja da se kandidiram bila je čisto iz srca, da bih progovorila i bila glasnogovornica hrvatskog naroda, a ne iz nekih vlastitih interesa". "Ne znam koliko je Hrvatska spremna za ženu predsjednicu, ali apsolutno smatram da bi žene trebale vladati svijetom. Muškarcima je najvažniji profit, napredak i moć, a žene kao majke gledaju budućnost svojih potomaka i očuvanje tradicije. One su kao lavice kojima je najvažnije zaštititi svoje mlade", zaključila je samouvjereno Alka.

Pročitajte više