Žene otkrile najgore primjere muških pametovanja: Rekao mi je da porod ne boli

Ilustracija: IMDB

ŽENE su na društvenoj mreži Mumsnet podijelile neke od najgorih primjera muških pametovanja koja su čule, a koja su ih šokirala. Rasprava je započela nakon što je jedna korisnica zamolila druge žene da joj ispričaju neka od svojih neugodnih iskustava, kako bi se uvjerila da nije jedina koja nailazi na brojne predrasude od strane muškaraca.

"Molim vas, pomozite mi da sačuvam zdrav razum i utješite me: Koji su najgori primjeri muških pametovanja koje ste čule? Stalno mi se to događa na poslu i iscrpljuje me", napisala je.

Njen odgovor prikupio je mnoštvo odgovora žena, a neke priče zaista su bizarne.

"Jedan prijatelj upitao me znam li što je to zaleđe u nogometu i počeo mi je objašnjavati i prije nego što sam mu odgovorila. Jako sam dobro znala što je zaleđe, ali on je unaprijed pretpostavio da neću znati, budući da sam žena", napisala je jedna korisnica.

Druga žena otkrila je da obožava automobile, ali kada je otišla kupiti automobil, prodavač se stalno obraćao njenom suprugu čak i kad bi ona postavila pitanje.

"Na kraju sam zbog toga odlučila kupiti automobil na drugom mjestu", dodala je.

Negativna iskustva žena nastavila su se nizati.

"Mamin dečko počeo mi je pokazivati kako staviti autosjedalicu u automobil, nakon što sam tu autosjedalicu imala sedam godina i već sam imala dvoje djece. Došlo mi je da ga udarim."

"Liječnik me je uvjeravao da porod ne boli i da me neće boljeti ni nakon poroda ako se odlučim na carski rez."

"Suprug se cijepio protiv koronavirusa i počeo mi je objašnjavati kako se doza primi u deltoidni mišić. Ja već godinama radim u zdravstvu i jedna sam od covid-cjepiteljica."

"Surađujem s tipom koji je dvjema ženama 'objasnio' kako registrirati rođenje djeteta, iako on nije imao djece."

"Psihijatrica sam, točnije specijalistica za demenciju. Jednom mi je student rekao da moram imati na umu da je demencija bolest koja utječe na pamćenje. Pogledala sam ga s bijesom u očima."

"Imam prijateljicu koja je inženjer i pilotkinja velike komercijalne zrakoplovne tvrtke. Tip iz plinare jednom ju je nazvao i rekao da može nazvati kasnije kad njen dečko bude kod kuće, kako bi mu rekao što treba napraviti s bojlerom, umjesto da objasni njoj."

Pročitajte više