Žene priznale što ih najviše uzbuđuje kod frajera

Foto: Instagram

MALO kojeg muškarca ne zanima što žene najviše privlači na njima. Na njihovu sreću, provedena su brojna manja istraživanja koja su otkrila koje osobine, detalje ili navike žene najviše vole vidjeti na muškarcima. U moru njihovih odgovora ovih šest stvari najčešće su istaknute.

Altruizam

Studija objavljena u časopisu The Journal of Social Psychology primijetila je da i muškarci i žene značajno preferiraju altruistične partnere za dugoročne odnose, a tu osobinu najprivlačnijom smatraju oba spola. Žene će tako gotovo uvijek odabrati partnera na temelju njegove sklonosti prosocijalnom ponašanju.

Smisao za humor

Ako pitate žene što im se najviše sviđa na njihovim partnerima, odgovor će često biti: "Volim što me nasmijava." Nije novost da žene vole tipove koji ih mogu dobro nasmijati, ali znanost objašnjava zašto je tako. Jedna studija pokazala je da je dobar smisao za humor seksualno privlačan jer ukazuje na inteligenciju, kreativnost i druge vrline.

Posjedovanje psa

To nije samo stereotip - žene doista vole muškarce sa psima. Istraživanja pokazuju da psi olakšavaju socijalnu interakciju između ljudi te da posjedovanje psa može povećati dugoročnu privlačnost muškaraca. Kada muškarac ima psa, žene ga doživljavaju kao predanu osobu koja je sposobna brinuti o drugima.

Spremnost na riskiranje

Jedno istraživanje je potvrdilo da će žene dugoročno više privlačiti muškarci spremni na fizičke rizike u odnosu na one koji ih izbjegavaju, ali samo ako riskiraju u svrhu pomaganja i spašavanja.

Nošenje crvene boje

Napokon jedna od stvari s kojom se ne morate roditi ili uložiti puno truda kako biste je primijenili. Nošenje crvene boje može muškarce učiniti privlačnijima u očima žena, prema istraživanju objavljenom u Journal of Experimental Psychology. Tip koji bira odjeću upečatljivih boja ženama će izgledati bolje od onog u sivoj i bezličnoj odjeći, a samim time dosegnut će i seksualno poželjniji i viši status u njenim očima.

Izgled nije najvažniji

Fizički izgled često može biti jedna od glavnih stvari na koje žene padaju, no nije važan koliko mislite. Studija objavljena u časopisu Journal of Personality and Social Psychology potvrdila je kako žene biraju zgodne muškarce uglavnom za neobavezne odnose, dok kod izbora cjeloživotnog partnera puno više gledaju druge kvalitete.

Pročitajte više