Ženi priznao preljub, no ne cijelu priču: "Osjećam da sam napravio nešto neoprostivo"

Ilustracija: YouTube

PRELJUBI su jedna od tema koje najduže muče ljude, a dokaz tome je i pismo preljubnika kolumnistici Jezebela u kojem traži njen savjet.

"U posljednje vrijeme moja žena i ja vraćamo se u neke dijelove naše prošlosti koje nismo riješili, a česta tema je moj preljub. Na početku naše veze spavao sam s drugom. Prešutio sam to svojoj curi sve dok nismo rješavali neke probleme pa sam priznao. Njena reakcija bila je očekivana, rekla mi je da nema šanse da ostanemo zajedno. Htjela je čuti sve detalje. U panici sam ispričao novu laž. Ispričao sam joj priču koja je prihvatljivija. Odlučila je ostati sa mnom, riješili smo probleme i bili sretni koliko možemo biti. Oslonila se na izmišljene dijelove kako bi mi oprostila", započeo je muškarac svoje pismo.

Dodao je da su otad prošle četiri godine, a nedavno mu je cura rekla da nije zadovoljna s tim kako su riješili cijelu situaciju te da želi još razgovarati o tome.

"Razgovarali smo još malo, a priznala mi je da je ne boli toliko preljub, koliko činjenica da sam ga skrivao. Oprostila mi je i volim je još više te je ne želim više povrijediti. Sad imam krizu zbog svega što sam skrivao četiri godine. Prihvatio sam to što sam joj ponovno lagao i naučio živjeti s tim, no kako smo razgovarali o tome, shvatio sam kakvu sam pogrešku napravio. Osjećam se kao da sam napravio nešto neoprostivo. Postoji šansa, ali mala, da bi mogla sve saznati jednog dana. Ne znam trebam li joj sve priznati. Ne znam mogu li joj priznati. Ne znam bi li je čuvanje te tajne zaštitilo. Znam da bi željela da joj nikad nisam rekao za preljub. Mislim da bi nas moje priznanje uništilo. Mislim da želim živjeti s tom tajnom, no u ovom trenutku osjećam se kao užasna osoba", napisao je.

U odgovoru kolumnistica naglašava da je njen stav da znanje može biti teret. Dodaje da ga činjenica da skriva istinu kako ne bi povrijedio nekoga ipak ne čini dobrom osobom.

"To vas stavlja u istu kategoriju s vatrogascem koji spašava ljude iz zgrade koju je sam zapalio", naglasila je.

Dodaje da ne može imati sve - ako odluči da će ženi prešutjeti dio priče, mora biti svjestan da će osjećati krivnju i razočaranje u samog sebe.

Pročitajte više