Životna drama Dylana iz Beverly Hillsa: "Rutinski pregled mi je spasio život"

Foto: Twitter/ Youtube

ZVIJEZDA nekoć planetarno popularne serije "Beverly Hills 90210", Luke Perry, prije dvije godine se podvrgnuo rutinskom pregledu koji mu je spasio život.

Liječnici su mu otkrili predtumorske izrasline u debelom crijevu. Srećom, izrasline su uspješno uklonili operacijom, a glumac je s cijelom pričom izašao u javnost želeći time potaknuti i druge ljude da obave pregled kako bi se smanjio broj oboljelih od raka debelog crijeva, prenosi Fox News.

"Trenutno u SAD-u živi 23 milijuna ljudi koji bi morali obaviti ovaj pregled, a nisu", upozorava Luke. "Da sam ja čekao, dogodio bi se sasvim drugačiji scenarij."

Također je naglasio da je prehrana veoma važna za uspješnu prevenciju.

"Uvelike sam smanjio količinu crvenog mesa u svojoj prehrani, jedem mnogo ribe, neobrađenih žitarica i vlaknaste hrane", rekao je glumac i nadodao: "Morate provjeravati svoju stolicu. Nitko ne voli govoriti o tome, ali to spašava živote. Nije to velika stvar- samo pogledate i vidite o čemu se radi."

Njegova kolegica iz serije, Shannen Doherty koja je glumila popularnu Brendu, dvije se godine borila s rakom dojke i često je dijelila fotografije na Instagramu kako bi podigla svijest o važnosti samopregleda.  

Pročitajte više