Znanost ima dobru vijest za žene s velikim guzama

Screenshot: Youtube

MNOGE žene s velikim stražnjicama priželjkuju da su one manje, no prema novom istraživanju velika guza je dobra za njih - i ne služi samo za privlačenje muških pogleda.

I dok su neke zvijezde poput sestara Kardashian na svojim oblinama izgradile carstvo, i druge žene mogu profitirati od svojih većih pozadina. Prema studiji s Oxforda, pokazalo se kako velika guza obično pokazuje i inteligenciju žene kao i dobro zdravlje.

Znanstvenik Konstantinos Manolopoulos zaključio je kroz istraživanje kako su žene s velikim stražnjicama otpornije na kronične bolesti tokom života. "Već se neko vrijeme istražuje utjecaj tjelesne masnoće za zdravlje. No tek se zadnjih par godina vodi detaljna analiza i mjeri masnoća na bokovima kako bi se promoviralo zdravlje", ističe Manolopoulos - a tome trendu su svakako pripomogle i zvijezde koje slave svoje obline poput Kim Kardashian, Nicki Minaj, Coco, Beyonce...


Nova studija je provedena na 16 tisuća žena s većim stražnjicama, te se pokazalo da one imaju manji kolesterol i veću razinu Omega 3 masnih kiselina koje su dobre za zdravlje, imaju višu razinu hormona koji zadržava energiju i sprječava glad, a manji je postotak i pretilih žena.

Osim toga, pokazalo se kako žene s većim stražnjicama imaju i pametniju djecu jer neke od pronađenih čestica u tkivu stražnjice pomažu djetetovom mozgu da se bolje razvije.

Pročitajte više