Zoran Šprajc: Rijeka je sigurno najveći hrvatski grad

Foto: Instagram

ZORAN ŠPRAJC oglasio se na svom Instagram profilu i podijelio fotografiju na kojoj je pozirao sjedeći na riječkom Korzu. Tim je povodom svojim pratiteljima otkrio što misli o Rijeci kao gradu te je usporedio život tamo sa Zagrebom i Splitom.

"Mnogi su mi zamjerili kad sam se u izbornoj emisiji osvrnuo na desetljećima nepromjenjivu riječku vlast i na ono što (ni)je u Rijeci u tom razdoblju napravljeno", započeo je.

"Između ostalog i na autobusni kolodvor koji izgleda kao da ste se iskrcali u nekoj velikoj palanci, ali vlast i grad i građevine nigdje pa ni u Rijeci nisu iste. Duh grada i danas je ovdje veći nego što je u Zagrebu ili Splitu možda ikad bio."

"Dobar dio mladosti proživio sam baš u Rijeci pa mi je teško reći koja je najveća hrvatska palanka, ali Rijeka je sigurno najveći hrvatski grad, iskreno mislim da je i Osijek veći grad od Zagreba i Splita", zaključio je.

Brojni komentatori složili su se s njegovim tvrdnjama.

"Naš voljeni Osijek, prepun divnih ljudi, kod kojih su dobrodošli svi dobronamjerni, iz kojeg god grada bili", poručila je komentatorica.

"Iz Rijeke sam i ima istine", "Rijeka najdraži grad", "Rijeka ima neku čudnu, šašavu, lijepu vibru zbog koje se uvijek osjećaš da si došao doma", nizali su se komentari.

Bilo je i onih koji se nisu u potpunosti složili sa Šprajcom.

"Šteta što dobar dio mladosti niste proveli u Splitu. Možda bi mišljenje bilo drugačije", poručila je komentatorica.

Pročitajte više