Zuhra umjesto Lokasa, nedodirljiva Seve umjesto ucviljene Severine

SJEĆATE li se kada je nakon afere s "filmom" sućutni Joško Lokas u svom ugaslom showu ugostio Sevu Nacionale? Malo je falilo da tada ne izvadi posudu za suzice, ali ne pevaljkine, nego svoje, jer kako li je samo tad beskrajno servilno "kokolavao" oko nje, bivajući svakim trenom sve nepodnošljiviji u napadu patosa i iskazivanju razumijevanja prema neizmjernoj boli i patnji "Djevojke iz Dugopolja".

Subotnji Zuhrin show ponudio je voditelja prilično veće teškaške kategorije od Lokasove, ali "duhovitosti" proporcionalne prethodnikovoj, također uvijek dobro ugođen kućni bend te istu gošću kao i tad. Naravno da se i jednako ljigavo podilaženje Zvijezdi podrazumijevalo, samo što je dotična kod Zuhre bila u ulozi nedodirljive, a ne ucviljene.

Nakon glupih rasističkih fora u stilu "ši...ptari, ši...benčani" u najboljoj tradiciji Pervanovih "duhovitosti", kopiranja i reciklaže skečeva iz zlatnih vremena "Zločeste djece" od prije dvadeset godina, uslijedila je nova runda slinjenja nad Severinom.

Voditelja ne treba kriviti što je onako udivljeno piljio u Sevu, pa bio je tek produženo oko muškog dijela nacije, kao i zabezeknuti Zuhrin sidekick "Mirko", kojeg glumi Hrvoje Kečkeš sa zadaćom da izigrava zaostalog u razvoju.

Zuhra je izgledao kao student kampanjac na pismenom ispitu koji je izgubio šalabahtere. Odabrao je lakši put, servilnost umjesto provokativnosti; svjedočili smo međusobnom divljenju i čestitanju. Hvalio se kako ima rođendan na isti dan kao i Severina. Njoj je pak bilo milo smušenog "Lights" šoumena do te mjere da ga je zagrlila i podragala uz "aaaa" uzdah raznježene publike koja kao da je ispala iz Oprah showa.

Ako se Zuhra rođendanom hvalio u najmanju ruku kao da se ponosite rođenjem na Dan mladosti pred omladincima na Radnoj akciji, cmok koji mu je djeva udijelila ga je tek potpuno razoružao i čudno je kako je uopće smogao snage show privesti kraju.

Nakon stereopatetiziranja, uslijedilo je Sevkino monodramatiziranje, nadopunjeno forama kao što su "mrdaš se ko prdež u gaćama".

Bučno najavljvan skeč sa proscima glupo je i nemaštovito realiziran, jedino smo se mogli osvjedočiti kako je Severinino, na blještave šljokice istrenirano oko, odmah prepoznalo da su prstenja šanerski lažnjaci. 

Treba i "Superlights" Zuhru shvatiti, što se nakon cjelova potpuno oduzeo i postao izgubljeni gost u vlastitom showu, pa jedan je od rijetkih koje je poljubila Severina.

Zvonko Alač
Foto: Nova TV

Pročitajte više