Zvijezde pjevaju: Meštar konačno točno otpjevao pa ispao

PAR KOJI je dosad redovito dobivao najlošije ocjene žirija, Davor Maštrović Meštar i Žanamari Lalić, večeras je ispao iz showa Zvijezde pjevaju, dok su najbolje ocijenjeni bili Mare Milin i Đani Stipaničev."Nije mi žao što sam ovdje, ali mi je žao što sam ispao", rekao je Davor. Žanamari se pak nadala da će ostati duže, ali joj je drago da je upoznala Meštra. "Godinu dana se pripremao za ovaj nastup", rekla je pjevačica uza smijeh. Pjevački par nije izgledao nimalo razočaran ispadanjem. Zanimljivo je da je žiri večeras pohvalio Meštra, jer je napredovao u pjevačkoj tehnici i "intonacijski točno" izveo pjesmu.

"Čizme nisu dobar odabir"

Show su otvorili stilist Viktor Drago i Natali Dizdar prvom večerašnjom country izvedbom. Otpjevali su pjesmu "Man of Constant Sorrow" iz filma "O Brother Where Art Thou" koju na soundtracku izvodi George Clooney. Iako pjesma nije najsjajnije zvučala, žiri je bio vrlo zadovoljan njihovim napretkom.

"Ovo vam je dosad najbolji nastup. Bilo je vrlo ležerno i fino, jače otvorenih vokala, što vama odgovara", rekla je Ksenija Erker, a Hus je bio sličnog mišljenja: "Ovo je napredak. Kod countryja i višeglasja potrebno je biti precizan i to je večeras nedostajalo", rekao im je Hus i usput prokomentirao stajling: "Čizme nisu dobar odabir", rekao je, na što je Drago u čudu pitao: "Kako?!" i izazvao smijeh u studiju. "Bolje se ti drži glazbe, Hus", rekla mu je Barbara Kolar. Rajko je samo prokomentirao da su intonativno loše zvučali, a Natali se opravdavala riječima da su oboje imali jako težak tjedan. Za svoju su izvedbu dobili 28 bodova, što im je osiguralo plasman u donjoj polovici ljestvice.

"Mogla si biti puno rokerskija"

Radijska voditeljica Tamara Loos i Marko Tolja dobili su veliki pljesak publike za živahnu izvedbu pjesme "Piece of My Heart". "Jako lijepo napredujete", pohvalila ih je Ksenija, a vrckava Tamara je rekla da je naprosto "uživala u pjesmi". "Rock ti paše uz tvoju prirodnu hiperaktivnost, dobro je da si dodala nekih svojih improvizacija. Ufurala si se", ocijenila je Ksenija Erker i prokomentirala Tamarinu haljinicu koja je po njezinu mišljenju bila prejednostavna. "Mogla si biti puno rokerskija", smatra Ksenija. Rajko je bio nešto suzdržaniji i rekao im da su bili "jako korektni" te da imaju "briljantnu energiju". Dobili su ukupno 32 boda, što im je donijelo drugo mjesto na večerašnjoj ljestvici.

 "Razmazili ste me prošli put"

Prošlotjedni najbolji pjevački par, Ana Vilenica i Jacques Houdek, ovog je puta bio nešto lošiji. Pjesmom "Bye bye love" nisu pretjerano oduševili žiri. "Razmazili ste me prošli put", prokomentirao je Rajko Dujmić. Vanna je također primijetila da su otpjevali "slabije" nego u posljednjoj emisiji iako su i večeras bili korektni. "Jacques je majstor u dotjerivanju forme pjesme i ona je bila sjajna, ali bilo je proklizavanja u tonovima", ocijenila je Vanna. Hus kojeg nije bilo u prošloj emisiji imao je samo riječi hvale. "Meni je ovo bilo dobro. Dvoglas je bio besprijekoran do polovice pjesme, onda ste se razišli. Ali to je vrlo zahtjevno za izvođenje", rekao je. Za izvedbu su dobili osrednjih 30 bodova.

"Mislim da bi Davor trebao slušati mamu"

Meštra i Žanamari prošlog je tjedna publika spasila od ispadanja pa su se ovog puta posebno dobro pripremili. Izabrali su nezahtjevnu pjesmu, "Mi plešemo", koju su upotpunili plesnom koreografijom. Davor je imao vrlo kratke dionice, ali za razliku od prošla dva puta, izveo ih je iznenađujuće korektno. "Kad me mama prošli put čula u emisiji, rekla mi je 'Šuti, sine, molim te'", šalio se Meštar nakon izvedbe.

Hus se složio s mišljenjem gospođe Meštrović. "Mislim da bi Davor trebao slušati mamu", rekao je uz smijeh i pokrenuo raspravu o tome spada li pjesma Prljavog kazališta koju je par izveo večeras u rock žanr ili ska. "Ovo je napredak, ali pred vama je još puno posla", prokomentirao je Rajko, a Ksenija im je poručila da su "dobro odradili". "Davor je danas bio točan u intonaciji. Vrlo lukavo izabrana pjesma, bez velikog raspona", primijetila je. Meštar i Žanamari ponovno su dobili najlošije ocjene i sa 24 boda se smjestili na dno ljestvice. 

"Dosta hrabra odluka otpjevati pjesmu koju je proslavila Janis Joplin"

Fotografkinja Mare Milin i Đani Stipaničev vratili su se u glazbenu prošlost izvedbom pjesme "Me and Bobby McGee". "Dosta hrabra odluka otpjevati pjesmu koju je proslavila Janis Joplin. I s dosta dobrim uspjehom ste to izveli, mogu vam reći", ocijenio je Hus, ali je primijetio da je Mare bila prilično suzdržana u izvedbi, na što mu je ona odgovorila otpjevavši refren pjesme iz sveg glasa. Ksenija je primijetila da je Mare pjevala "s razumijevanjem" S njom se složila i Vanna."Kad si ti počela pjevati, ja sam pomislila 'Wow, Mare ovu pjesmu sigurno zna cijeli život'. Nemam nikakve zamjerke", rekla je Vanna, a svoje su pohvale članovi žirija poduprli i ocjenama. Mare i Đani dobili su 33 boda i zauzeli prvo mjesto večerašnje ljestvice.

"Neobuzdani rock ti super stoji"

Ines Bojanić i Giuliano popravili su prošlotjedni dojam živahnom pjesmom "Kiše jesenje". Na pozornici se nisu nimalo štedjeli i dobar nastup su upotpunili simpatičnom koreografijom. "Izvrsno, pjevački točno", ocijenila je Ksenija. "Neobuzdani rock ti super stoji", rekla je Vanna glumici. "Mogli ste uzeti malo višu intonaciju, ali inače ste bili točni", pohvalila ih je. Mare i Đani dobili su drugu najbolju ocjenu večeras i sa 32 boda podijelili drugo mjesto s Tamarom i Markom.

"To je malo nategnuta country pjesma"

Boris Mirković i Ivana Husar pokušali su opravdati status favorita iz prve emisije i za večerašnju "country izvedbu" odabrali pjesmu "Pseto" Generacije 5. Točnije, Boris ju je odabrao, jer su dosad uglavnom izvodili pjesme po Ivaninu izboru. "Željeli smo biti edukativni", rekli su žiriju komentirajući pjesmu koja je nastala ranih 80-ih. "Bili ste hrabri i edukativni, ali to je malo nategnuta country pjesma", rekao im je Hus. Rajko je isto prokomentirao da je pjesma dosta stara, ali su je korektno izveli. Dobili su 31 bod, što baš i nije zadovoljilo Borisa. "Više neću birati pjesme, od sad sve prepuštam Ivani", rekao je Mirković.

Pročitajte više