Zvijezdi serije Mućke dijagnosticiran rak pluća

Foto: Profimedia

PATRICKU MURRAYU, zvijezdi nekadašnje hit serije Mućke, dijagnosticiran je maligni tumor na plućima, prenosi Mirror. Glumac se tim povodom oglasio na Twitteru.

"Neki dan sam ugledao vladinu reklamu u kojoj se savjetuje svima koji pate od nadutosti, osjećaju bolove ili nelagodu u abdominalnom predjelu te imaju problema sa zatvorom da pitaju svog liječnika opće prakse da ih uputi na ultrazvuk. U potpunosti je bezbolno i može vam spasiti život", napisao je.

"Od sada govorim iz vlastitog iskustva. Naravno da bih želio svoje zdravstveno stanje držati u tajnosti, ali bilo bi u potpunosti sebično da nisam prihvatio ulogu u ovoj reklami. Zahvaljujući ultrazvuku, imam šansu izboriti se. Pomoću ultrazvuka su uočeni tumori, a on je pokazao da su mojim organima potrebne daljnje pretrage", dodao je.

"Išao sam na ultrazvučni pregled svih ovih mjeseci. Mnogi za ove simptome krive dob i nelagodu ili jednostavno smatraju da imaju slab želudac. Nemojte zanemariti te simptome ako potraju", zaključio je.

Podsjećamo, Patrick je utjelovio Mickeyja u 20 epizoda serije Mućke koja se snimala 22 godine. Nakon što je završeno snimanje legendarne serije 2003. godine, dobio je nekoliko uloga, ali je na kraju odlučio da će napustiti glumu pa je postao taksist u Kentu.

Na kraju je bio prisiljen promijeniti posao jer se borio s kroničnom opstrukcijskom bolesti pluća, koja uzrokuje poteškoće s disanjem.

Inače, u rujnu prošle godine preminuo je njegov kolega iz Mućki John Challis. Preminuo je mirno u snu nakon duge borbe s rakom

Pročitajte više