10 savjeta za mirniji život s bebom

Foto: Instagram

PERIOD s bebom gotovo je svakoj majci period divljenja, čuda, ali i napora. Zato vam donosimo male mudrosti s kojima bi trebali biti upoznati svi novi roditelji. Učinite svoj život jednostavnijim i mirnijim, a dijete sretnijim.

Umirite bebu u trenu


Ubacite bebinu deku u sušilicu na nekoliko minuta, omotajte je toplom dekom i budite vrlo blizu. Blizina i toplina za čas će umiriti uplakanu bebu. 

Uštedite si vrijeme

Stvaranjem prijenosne „postaje“ za promjenu pelena uštedjet ćete na vremenu. Uz podlogu za presvlačenje uvijek bi trebale biti rezervne pelene, krpice za brisanje. Tako nećete morati tražiti po sobi pelene kad vam hitno zatrebaju.

Utjeha za nesanicu

Možda vam to sada i nije neka utjeha, ali pričekajte malo. Već nakon 17. tjedna beba će puno više spavati, neke čak i cijelu noć. Plakat će sve manje, a gledati vas s osmijehom sve više.

Zubić čudo

Zubići gotovo uvijek uzrokuju nelagodu i plač kod beba. Napravite ledenu dudu svojoj bebi, koja će uspješno ublažiti bol. Kockice leda zamotajte u malu čarapicu i čvrsto zavežite čvor. Kako bebe sve stavljaju u usta kada ih muče zubići, tako će i led završiti u bebinim ustima i ublažiti upaljeno zubno meso. 

Smiren stav


Sve je u očima promatrača. Važno je kako si predstavljate sve probleme s kojima se susrećete. Na svaku negativnu, prisjetite se 3 pozitivne situacije koje će vas podsjetiti koliko je život zapravo lijep.

Priprema hrane


Mališani su izbirljivi pa možda neće htjeti ni probati mrkvu narezanu na kolutiće, ali ona nasjeckana na kockice djetetu će biti najukusnija stvar na svijetu. Igrajte mudro!

Dovoljan unos tekućine


Ako je vaš mališan lud za sokom, pokušajte to promijeniti. Postepeno sok razrjeđujete s vodom, dok ne dođete do faze da mu dajete samo čistu vodu. Zato je najbolje od početka ih privikavati isključivo na vodu kao tekućinu kojom će gasiti žeđ.

Naučite se nositi s novim strahovima

Dijete se odjednom boji pjenušave kupke? Dozvolite mu da stoji uz kadu, s vremenom će ga zainteresirati i samo će prebroditi strah.

Staromodne igre nikada ne dosade bebama

Koliko god modernih igračaka kupovali djeci, neke staromodne stvari nikada ne izlaze iz mode. Dajte djetetu drvenu kuhaču i lonac i gledajte kako uživa. 

Imate pravo na izgubljenost

Koliko god knjiga pročitali i ljudi poslušali, normalno je da ćete i dalje biti zbunjene i povremeno izgubljene. To je normalno, pa ne dajte da vas takve situacije čine "lošim" roditeljem.

Pročitajte više