10 značajnih citata Ivane Trump: “Majka stvara dijete”

Foto: EPA

IVANA Trump, prva supruga Donalda Trumpa, preminula je u svom stanu na Manhattanu 14. srpnja 2022. Bila je majka troje djece: Donalda Trumpa Jr., Ivanke Trump i Erica Trumpa. Iza sebe je ostavila vlastitu majku, djecu te unuke.

Ivana je bila autorica nekoliko knjiga, uključujući Raising Trump: Family Values from America's First Mother, objavljenu u listopadu 2017. Knjigu je, prije svega, posvetila svojoj djeci. Puna je komentara o majčinstvu, poslu i vrijednostima. 

Iako bivšem američkom predsjedniku priznaje da je vrlo dobar otac, Ivana Trump nije se sramila preuzeti zasluge za odgoj svoje troje djece i izraziti svoja razmišljanja o tome što je potrebno za odgoj sretne i uspješne djece.

Evo nekoliko istaknutih citata iz spomenute knjige.

"Nije bilo lako odgajati troje djece kao zaposlena majka s punim radnim vremenom, čak i uz dadilje."

"Često me pitaju o tajni majčinskog uspjeha, a moj odgovor je uvijek isti: Ne postoji čaroban recept. Bila sam stroga i zahtjevna, ali uvijek puna ljubavi i nježnosti."

"Poticala sam sport i natjecateljski duh i obogatila živote svoje djece izlažući ih različitim kulturama i umjetnosti."

"Dobro sam ih odgojila i ispali su fantastični."

"Čini se jednostavnim. Ali ipak ljudi su šokirani što moja djeca nisu olupine ili što im nije potrebna terapija." 

"Majka stvara dijete."

"Naučila sam sve što sam trebala znati o tome kako biti dobar roditelj prije nego što sam postala originalna gospođa Donalda Trumpa."

"Ne bojim se nikoga: ni novinara, ni prosvjednika ni bivših muževa. Bez sumnje, moja neustrašivost dolazi od toga što sam odrasla iza Željezne zavjese."

"Oba roditelja su se prema meni, njihovom jedinom djetetu, odnosila kao prema princezi."

"Moje djetinjstvo definirali su disciplina, odlučnost i lojalnost. Nisam znala za drugi način da preživim."

Pročitajte više