14-godišnjak se zbog vršnjačkog nasilja bacio pred jureći vlak pred 50 učenika

Foto: Youtube screenshot

OBITELJ dječaka Sama Connora odlučila je javno istupiti i upozoriti na vršnjačko nasilje zbog kojeg se njihov sin bacio pred jureći vlak pred očima 50 užasnutih učenika.

Dječak je poginuo u ponedjeljak, 15. srpnja. Policija i hitna pomoć su pozvane na britansku stanicu Chertsey, no jedino što su mogli bilo je proglasiti Samovu smrt na licu mjesta, prenosi Daily Mail.

“On je bio osjetljiva duša, zanimale su ga videoigre. Bio je zabavan i sarkastičan, imao je odličan smisao za humor. Iako je bio sramežljiv, mogli smo ga nasmijati. Ovo je grozno”, ispričala je za MailOnline Deborah Barrett, prva supruga Samovog oca Jamesa.

Ona je od kćeri doznala da su dječaka maltretirali u školi. Iako se okolnosti zbog kojih si je na ovakav način odlučio oduzeti život još uvijek istražuju, nagađa se da je upravo to razlog.

“Na stanici je vlak čekalo pedesetak učenika. Vidjeli smo da su neke djevojke počele plakati nakon što je vlak naglo stao. Mislio sam da je možda nekome mobitel pao pod vlak jer su svi gledali u istom smjeru. Onda sam vidio da neki dječaci kleče i jecaju: ‘Sam! Sam’”, ispričao je svjedok ovog stravičnog događaja poznat samo pod imenom Lewis.

“Sam je bio divan, pristojan dječak. Ne mogu vjerovati što se dogodilo”, kazao je vlasnik trgovine koja se nalazi u blizini obiteljskog doma Connorovih.

Iako ga sad svi, čak i vršnjaci, opisuju kao predivnog dječaka i oplakuju, nekoliko je roditelja izjavilo da znaju da su Sama vršnjaci maltretirali.

“Pričala sam s kćerima, rekle su mi što se dogodilo. Kažu da su ga zadirkivali. Ako je to istina, mora se pokrenuti istraga. Koliko to užasno mora biti kada si je 14-godišnjak na takav način odlučio oduzeti život”, komentirala je jedna majka.

Ostalim učenicima škole koju je pohađao Sam, ponuđena je pomoć savjetnika i psihologa kako bi se lakše mogli nositi sa stresom zbog tragedije kojoj su svjedočili.

Pročitajte više