20 stvari koje tate rade bolje od mama

Foto: WeHeartIt/Instagram 

KADA je riječ o djetetu, mame i tate su nezamjenjivi, a njihove uloge, koliko god slične bile, zapravo su jako različite. No isto tako nema osobe, a ni znanstvenog istraživanja, koja će reći da su mame bolje ili da su tate bolje. Svatko ima svoje adute, no iako i ovaj tekst generalizira, vjerujemo da ćete se složiti kako su u nekim stvarima mame zakon, a u nekima - tate. I neka se mame sada ne razočaraju, ali u nekim pitanjima djeca će svoj pobjednički bod dati upravo tati. Zašto? Jer su s tatom neke stvari jednostavno bolje.

Koje to? Upravo ove. Možda nisu baš životno važne, ali su svakako važne u životu svakog djeteta.

1. Tate se bolje igraju i u toj ih je akciji predivno gledati. Osim ako je baš vrijeme za spavanje i taj put baš tata malo pretjeruje.



2. S tatama je lakše prebroditi sitne ozljede i šljive - tata će uvijek biti optimističniji i reći :"Nije to ništa, što je život bez toga?"

3. Tate zabavnije čitaju - oni jednostavno ne znaju ostati ozbiljni dok se čita priča jer likovi iz knjige svi do jednog moraju imati svoj glas.

4. Tate se igraju grublje od mama i iz nekog razloga djeca to zapravo obožavaju. Hrvanje u trenutku kada to najmanje očekuju? To je prava stvar!


5. Tate i pecanje - i mame pecaju, ali priznat ćete da taj posao češće biraju muški, a pecanje s tatom odličan je razlog za malo zabave i ozbiljnih tata-dijete razgovora.

6. Tate i igra skrivača - dok će mame biti brižne i razumne čak i u igri, tata će djeci pokazati kako se skriva na najskrovitija mjesta, samo da bude što zabavnije.



7. Tate i igranje u pijesku - možda će mame raditi malo ljepše torte i kolače, ali djeci će bolja zabava biti tata koji će kopati dublje i više od bilo kojeg djeteta.

8. S tatama vide sve - jer tate najviše vole svoje dijete zabaciti na ramena i tako nositi kroz gužve.

9. Tate su dakle bolji za avanturu - ma zapravo, vrijeme provedeno s tatom nekako se uvijek može nazvati avanturom.



10. Tate više vole sport - i više od sjedenja na klupi u parku vole okupiti klince i s njima zaigrati nogomet.

11. Klauni u vodi - ljetne radosti i tate jednostavno idu ruku pod ruku: tko je vidio samo se brčkati uz rub bazena kad je to idealno vrijeme da ih se baca na sve strane, a ovog puta neće se ni zaprljati ni ozlijediti.

12. Tata kamper - svako dijete zaslužuje barem jednom u životu otići na kampiranje u prirodu, a tata je tu, priznat ćete, jednostavno car bez kojeg se ne može.

 



13. Tate se ne boje kukaca - i zato će tate bolje približiti djeci ljubav prema prirodi.

14. Tate brže smire šize - dok mame objasne i bogato verbalno analiziraju problem, tate u tren oka malo zagrme, malo namjeste facu, i dijete lakše i brže shvati kako je vrijeme da prestanu sa svojim bu-hu-hu stanjem.

15. Tate toliko ne mare za zacrtane rasporede - dok će mame učiniti sve da se požure kući, primjerice, jer je vrijeme za spavanje ili obrok, tate će nekako radije uživati u tome gdje su i što već rade s motom "Naspavat će se već u životu, a ako su gladni, nešto će se već naći''.

16. Tate su majstori glupiranja - s dječjim kostimom na sebi ili bez njega. I tu vam mame nemaju baš puno pogovora.

 



17. Tate rade bolje jelo - jer je s tatom i klopanje ljepše i zabavnije. Uostalom, tate koji kuhaju čine to uvijek zabavnije i originalnije od mama, pa iako radili identična jela. Ali tatina su ipak više kul.

18. Tata je bolji znanstvenik - čak i kad nema pojma što radi, tatina zadubljenost u rješavanje školskih i vrtićkih zadataka i projekata ravna je najboljoj inspiraciji zbog koje će dijete ravnopravno uživati u tom poslu jer će se tate pritom igrati, valjati šale i vjerojatno zamrljati sve oko sebe. Takvu slobodu ozbiljnije mame vjerojatno ne bi znale ni cijeniti.



19. Tate će prije ostaviti djecu nekome nego mame - tate će prije pristati i na kratak bijeg od djece, a djeci je to, ma kako god na to gledale, zabavan bijeg od stvarnosti. Posebno kada budu malo veći. Mama i tata na putu? Divno!

20. Tate koji ne kuhaju još su zabavniji jer će djecu tretirati kao odrasle i umjesto podgrijane večere radije klince izvesti van na jedan muški zalogaj.
 

Pročitajte više