5 najvažnijih pravila koje mora znati svaka trudnica

Foto: Instagram

TRUDNOĆA je period u životu žene, za koju će baš svaka dobiti najviše životnih savjeta i od toliko pametnih savjeta, još će teže razlučiti što je najvažnije.

Znanost se mijenja, tome svjedočimo svakodnevno pa znamo da neka stara pravila danas stvarno više ne vrijede. Danas se zna da trudnica jede za jednu osobu i da u trudnoći smije vježbati. Toliko o promjenama kroz godine i generacije.

Ako ste se stoga pitale koja pravila vrijede danas i koja su stvarno najvažnija - portal Mummy Pages donosi kratak, ali jasan popis.

1. Jedite za jednu osobu, ali jedite kvalitetno


Nikada prije ovaj savjet nije bio popularan kao danas, kada se točno zna koliko je kvalitetna, zdrava hrana važna za zdravlje, a kad su trudnice u pitanju, onda je ona još i važnija.

2. Svaki savjet, svaku priču i informaciju uzmite s dozom opreza

Nijedna trudnica ni trudnoća nisu iste, niti svi imamo isti pogled na neke stvari. Zato, kada je o vašoj trudnoći riječ, prvo slušajte svoje tijelo, a potom savjete, no njih ne ignorirajte. Ne sve. Ali, odaberite one koji se vama čine najprikladnijima vašem stanju. 

3. Terminu poroda dodajte ili oduzmite i do 2 tjedna


S obzirom da se normalnom trudnoćom smatra ona u trajanju od 38 do 42 tjedna - to je to odstupanje koje isključivo ovisi o pravom datumu začeća, a ne onom koje se uzima kao prosjek. Zato to imajte na umu, uz sve vezano za razvoj vaše bebe. 

4. Slobodno pitajte što god vas zanima

Ako niste od onih koji će se oslanjati na tuđe savjete, tada svakako budite slobodne pitati stručne osobe baš sve što vas zanima. Na to imate pravo i za to će vam svaki liječnik odvojiti malo vremena, radujući se što vas interesiraju sve te teme.

5. Odmarajte se i opuštajte

Nikada u životu nećete imati toliko vremena i prilike uživati u opuštenim, bezbrižnim danima, kao u trudnoći i stoga se nemojte zaboraviti počastiti opuštanjem. Uostalom, vašoj bebici treba odmorna mama i neka vas nikada ne hvata grižnja savjesti kada legnete i odlučite malo odrijemati ili guštati uz knjigu.

Jednom kada beba dođe ... ma znate i sami! Odmora više neće biti.

Pročitajte više