7 razloga zašto je prva trudnoća najbolja

 Foto: 123RF

TRUDNOĆA  je doista subjektivna stvar jer se svaka žena različito osjeća dok je u drugom stanju. 
 
Neke žene imaju sreće da hodaju uokolo s divno zaobljenim trbuščićem i tvrde kako se nikada nisu osjećale bolje. Neke druge žene izgledaju potpuno zapušteno jer im se u trudnoći jednostavno ne da ništa uraditi za sebe.
 
Rita Templeton sa sitea Scary Mommy tvrdi da je prva trudnoća vaša najbolja trudnoća. A evo i zbog čega. 
 
Nemate drugu djecu kojom se trebate baviti.
 
Kada očekujete svoju prvu bebu, ne postoji nijedna druga briga. Nemate mališane koji traže palačinke u šest ujutro ili se bude tijekom noći. Također, nitko ne kuca na vrata od kupaonice dok ste iznad WC školjke i ne zapitkuje vas: Mama, što to radiš? Smijem li te vidjeti?
 
Imate luksuz odmora.
 
Trudna žena je umorna žena. Međutim, trudna žena koja popodne može odspavati je sretna žena. Tijekom druge trudnoće, tj. kada jednom postanete mama, nećete imati toliko vremena za spavanje. Zato kad god imate vremena, spavajte. 
 
Možete dulje nositi svoju odjeću
 
"Kada sam zatrudnjela prvi put nisam mogla dočekati da mi se stomak počne nazirati, a to je teklo jako sporo. Iako to tada nisam tako gledala  shvaćam da je dobra stvar što sam manji dio trudnoće provela u odjeći za trudnice", prisjeća se Rita.
 
Prvi put
 
Vrtite očima koliko god želite, i možda će vam zazvučati kao kliše, ali neki trenuci u trudnoći su zaista čarobni. Na primjer kada čujete otkucaj srca vaše bebe ili kada se ritne po prvi put. Kada prvi put vidite bebu na ultrazvuku, njene nogice i rukice. A nećete biti jedina osoba koja se tako osjeća jer...
 
Svi oko vas su uzbuđeni
 
Od vaših prijatelja i obitelji do poznanika, svi će se utrkivati da vas pitaju kako ste, treba li vam što, željet će pipkati stomak i slično. Međutim već kod sljedeće trudnoće, i njihov entuzijazam će se smanjiti baš kao i vaš. 
 
Nove stvari
 
Kada imate starije dijete, obično mlađe naslijedi njegove stvari. S prvom trudnoćom to nije tako jer kada čujete da ste u drugom stanju za bebu ćete kupovati i stvari koje vam trebaju i koje ne trebaju. Dobra vijest je da ćete ih možda iskoristiti kada rodite drugu bebicu.
 
Dobit ćete superugađajući tretman
 
"Ne znam zbog čega je to tako, ali dok sam bila trudna prvi put svi su mi željeli pomoći", prisjeća se Rita i dodaje da će vam svatko ponuditi pomoć, u prijevozu ili u redu u pošti ili kući.

"Pomoć očekujte i od poznatih i od nepoznatih ljudi. Bit ćete u centru pažnje, iskoristite taj moment. Jer kada sljedeći put budete u drugom stanju, a za ruku budete vodili svog mališana, vjerojatnost da će vam itko ponuditi pomoć je minimalna", kaže na kraju Rita.

Pročitajte više