8 pravila koja slijedi Amy iz Teorije velikog praska mijenjaju roditeljstvo

MAYIM Bialik poznata je kao genijalka Amy iz serije Teorija velikog praska, ali ona je zapravo žena koja krije mnoge talente. Glumica je i neuroznanstvenica, ali uloga kojoj se najviše divi je ona majčinska. Njezin pogled na roditeljstvo je moderan i jedinstven, a neke ideje svakako vrijedi isprobati. 

Bright Side je prikupio nekoliko njezinih metoda koje slijedi u odgoju svoje djece, o kojima biste mogli razmisliti.

Djecu školuje kod kuće

Mayim Bialik ne slaže se sa standardnim školskim okruženjem, zbog čega je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i školovati djecu kod kuće. Tvrdi da to omogućuje njezinim dječacima da se razvijaju vlastitim tempom i pomaže im da se bave onime što u njima budi strast, a pritom se usredotočuje na maštu i igru. 

Dugo je dojila djecu

Bialik je prihvatila dojenje i dopustila svojim sinovima da sami odluče kada žele prestati. Smatra da je zbog toga bliska sa sinovima.

Učila je djecu od rane dobi da ne nose pelene

Glumica nema problema s prljavim pelenama, ali odlučila je da ih neće koristiti. Umjesto toga, pratila je znakove koje joj šalju djeca i od rane dobi ih počela stavljati na tutu. 

Ne kupuje skupe darove za Božić

Svake godine djeca Mayim Bialik dobivaju darove, ali ne skupocjene. Sa suprugom je odlučila svakom sinu darovati jednu igračku ili nešto što im treba, poput čarapa ili pidžame. Smatra da njezina djeca imaju sve što im treba pa će uvijek radije donirati novac u dobrotvorne svrhe nego ga trošiti na skupe darove.

Prakticira pozitivno discipliniranje

Kad dođe do problema, u domu slavne glumice nema vikanja ni nasilja. Ona pokušava sinovima na miran način objasniti što i zašto nije u redu. Koristi racionalne argumente koje će djeca moći razumjeti. Njezino osnovno pravilo je da se prema svojoj djeci treba odnositi onako kako želite da se ona prema vama ponašaju jer se zdrav odnos temelji na poštovanju.

Potiče dijeljenje kreveta

Dijeljenje kreveta još je jedan važan aspekt povezujućeg roditeljstva. Bialik tvrdi da dijeljenje kreveta s djecom pomaže u jačanju njihove veze, sprječava tjeskobu i pomaže djeci da duže i bolje spavaju.

Njezina djeca imaju ograničen pristup tehnologiji

Iako je Bialik TV zvijezda, njezina djeca zapravo je ne gledaju na ekranima jer u njihovom domu postoje određena pravila. Svojoj djeci ne dopušta gledanje filmova jer ne želi da mediji utječu na njihovu osobnost i samopoštovanje. Prvi video koji je njezin stariji sin pogledao bila je snimka s kućnog porođaja. Tako ga je glumica pripremila za dolazak mlađeg brata. Čak je bio prisutan tijekom bratovog rođenja i prerezao je pupčanu vrpcu.

Ne tjera djecu da govore "molim" i "hvala"

Dok većina mališana uči od malih nogu govoriti "molim" i "hvala", Bialik radi suprotno. Djecu usmjerava da uopće ne koriste te riječi. Vjeruje da su prirodni, iskreni izrazi uvažavanja važniji od ponavljanja tih riječi iz uljudnosti jer s vremenom počinju gubiti svoje pravo značenje.

Pročitajte više