Ana Gruica: Trudnoća iz perspektive moderne žene

Foto: Instagram, Facebook
 
ANA GRUICA, 32-godišnja glumica,bila je pravi primjer moderne trudnice. S obzirom na to da je danas u jutarnjim satima na svijet stigao njezin sinčić, Marat Ivan Šalković, inače njezino prvo dijete s poznatim piscem Hrvojem Šalkovićem, vjerujemo da će biti jednako moderna mama. 
Otečene noge i problemi s nesanicom nisu zaobišli ni ovu prekrasnu trudnicu, no nije dopustila da ju trudničke čari spriječe da diše punim plućima i uživa u životu sa svojim odabranikom. 
 
Početkom kolovoza Gruica je pokrenula i svoj blog na kojem je odlučila podijeliti svoje nedoumice i iskustva s ostalim ženama, majkama, kraljicama. Tamo je zatražila savjete ostalih majki pri odabiru kolica, objavila svoj popis stvarčica za bebu koje je već kupila, koje joj tek trebaju i ostavila prostora za one s više iskustva da nadopune njezin popis u slučaju da je nešto zaboravila.
 
Unatoč trudničkim tegobama, Gruica je tijekom cijele trudnoće blistala. Odabir ljetnih haljina vedrih boja, uvijek savršen makeup i efektan nakit uvelike je zaslužan za to. Drastična promjena frizure dokazala je kako i žene s kratkom kosom mogu biti jednako ženstvene.
 
 
 
No, ne zaboravimo na zarazan osmijeh koji glumica rijetko skida s lica. Osim toga, velika je obožavateljica sunčanih naočala, a kako je i sama potvrdila ne postoje one koje joj loše stoje.
 
 
Kao i svaku trudnicu obasipali su ju savjetima koji su više teror straha nego koristan savjet, pa su ona i Hrvoje, poznatiji kao Shale, odlučiti sve savjete ignorirati i jednostavno učiti iz prve ruke.
 
"Uspjela sam zaobići sve savjete o trudnoći. I zastarjele bapske, i zastarjele makar bile korisne,i alternativne, i new age filozofije, i feng shui metode, i ruske, i staroafričke i zapadnjačke korporativne običaje... Sve." napisala je Gruica na svom blogu.
 
Torba za bolnicu bila je spremna već početkom kolovoza, pa je novopečena mama podijelila svoj popis s čitateljicama svog bloga i zatražila pomoć ako nešto nedostaje.
 
Našlo se tu ručnika, gaćica, uložaka, toaletnog papira, gumene papučice koje mogu poslužiti i za tuširanje, boce, sterilizirana duda, kozmetika, vlažne maramice, pelene jednokratne, odjeća za mamu i bebu, izdajalica, tetra pelene i jastuk za spavanje (odnosno dojenje) bez kojeg ova mama više nigdje ne ide.
 
Ana Gruica i Hrvoje Šalković postali roditelji
 
Kao što je to tata Šalković dokazao svojom objavom na Facebooku, bez obzira na poslovni uspjeh i mnogobrojna putovanja oko svijeta, dolazak djeteta na svijet ipak nadmašuje sve druge izvore sreće.
 
 

Rodio se Marat Ivan Šalković, 3480 težak, 51cm dugačak. Nema riječi da se to opiše, najsretniji trenutak u mom životu, eto :)

Posted by Shale Hrvoje Salkovic on Thursday, August 20, 2015
 
Čestitamo roditeljima na prinovi i želimo im da malenog nauče da uživa u životu baš kao oni!
 

Pročitajte više