Avokado - Superhrana za početak dohrane vaše bebe

Foto: Shutterstock

AVOKADO je vrlo zdravo voće za početak dohrane, štoviše, mogli biste je djetetu ponuditi kao prvo voće koje će okusiti. Evo zašto:

Naime, avokado je jedna od namirnica koje nutricionisti nazivaju superhranom i to ne bez razloga. To je egzotično voće bogato dobrim masnim kiselinama, vitaminom E, vitaminom C, kalcijem, magnezijem i kalijem. Za dječju je prehranu odličan jer je lako probavljiv, ne sadrži natrij ni kolesterol, ima blagi okus i vrlo se jednostavno priprema. Stručnjaci kažu da ga djeci možete ponuditi već sa šest mjeseci.

>>>Jaja i meso kao prva namirnica u bebinoj dohrani<<<

Kako odabrati avokado?

Avokado je za naša podneblja egzotično voće koje se uvozi, što nerijetko znači da je dugo stajao uskladišten pa je možda upitne kvalitete. Stoga treba znati dobro odabrati plod kojim ćete nahraniti vašeg mališana. Birajte plodove čvrste na dodir koji se tek malo ulegnu na pritisak. Ne kupujte avokado čija je kora oštećena ili ima tamne mrlje.

Kako ga pripremiti?


Avokado nije potrebno kuhati. Ogulite ga, raspolovite i izvadite košticu. Razrežite mesni dio avokada na manje komade i zgnječite ga vilicom ili izmiksajte te dodajte malo majčinog ili adaptiranog mlijeka i kašica od avokada je gotova.

Možete i eksperimentirati pa avokado kombinirati s drugim voćem, povrćem ili žitaricama.

Pročitajte više