Čokoladne kuglice od kokica i kikiriki maslaca

Foto: Pinterest

OD NAVEDENIH sastojaka možete napraviti 20 – 25 kuglica. Na kraju ih umočite u čokoladu, kakao ili ostavite tako „gole“, u svakom slučaju će vas oduševiti.

Sastojci:

4 šalice pečenih kokica, bez soli

1/4 šalice zobenih pahuljica

1/2 šalice maslaca od kikirikija

1/4 šalice agave sirup (ili meda)

1 šalica nasjeckane tamne čokolade

1 žličica kokosovog ulja (možete koristiti suncokretovo)

1 do 2 žlice nasjeckanog kikirikija, za ukrašavanje



Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice i kokice.

U maloj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija i agavin sirup (možete ga zamijeniti medom).

Smjesu maslaca i agavinog sirupa kratko zagrijte kako bi smjesa bila što mekša.

Dodajte ju u smjesu kokica i pahuljica i dobro promiješajte. Ostavite desetak minuta kako bi se smjesa sjedinila.

Na masni papir stavljajte mokrim rukama formirane kuglice.

Stavite u hladnjak na barem pola sata kako bi se stegnule.

Na pari otopite čokoladu uz dodatak kokosovog ulja (možete zamijeniti i suncokretovim) dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu.

Kuglice uvaljajte u čokoladu  i vratite na masni papir. Kako bi se čokolada što prije stisnula, bolje je da su kuglice što hladnije.

Na svaku kuglicu posipajte malo sjeckanih kikirikija prije nego se čokolada stegne.

Čuvajte na hladnom u zatvorenoj plastičnoj posudi.

Umjesto čokolade možete se poigrati i kakaom ili uvaljati dio kuglica u mljeveni kikiriki.

U slast!

Pročitajte više