Dijete vas budi ranom zorom? Ove faze ćete proći prije nego ustanete iz kreveta!

Foto: Shutterstock
 
POZNAT vam je onaj osjećaj kada znate da imate još barem sat vremena do zvonjave jutarnjeg alarma, a čujete dijete kako juri prema vašem krevetu? Svjesni ste da spavanja više nema, ali svi roditelji svejedno prolaze ovih 5 faza prije nego se s tim u potpunosti pomire!
 
Odbijanje
 
To se ne događa, sanjam. Samo ružan san u kojem sam jako umorna. Stvarno je previše rado da bi dijete bilo budno. Možda ako se pravim da spavam će dijete ponovno leći i zaspati. Ako se pokrijem preko glave, sigurno neće primijetiti da sam ga čula. Oh, primijetio me, no razumno je dijete, pustit će me još pet minuta da spavam. 
 
Ljutnja
 
Zašto želiš spavati do 10 samo kad moraš ustati, a baš danas ti se ne spava? Vrati se u krevet i spavaj! 
 
Pregovaranje
 
Ok, slušaj me, ako se sada vratiš u krevet, možeš gledati crtiće duže. Sat vremena, dva  sata, ma cijeli dan, samo se vrati u krevet. Obećat ćete sve što vam padne na pamet kako bi pokušali dijete podmititi da vam da još samo malo mira i tišine. Bezuspješno, naravno!
 
Depresija
 
Potom slijedi faza u kojoj sami sebe žalite. Vjerujete da se nikada nećete naspavati. Ili barem dok dijete ne napuni 30 godina i odseli iz obiteljskog doma. 
 
Prihvaćanje
 
Tek nakon prethodne četiri faze počet ćete racionalno razmišljati. U redu je, ionako sam se razbudila. Vrijeme je da ustanem i skuham kavu i popijem ju do kraja tek prije spavanja. Šteta je spavati na ovako lijep dan. 

Pročitajte više