"Dojila sam sina do pete godine"

Foto: Facebook

CATRIONA REEVES majka je koja je odlučila u medije iznijeti svoju priču o produženom dojenju. Naime, Catriona je svoga sina Georgea dojila do pete godine te kaže da su joj zbog toga upućeno brojni osuđujući pogledi i prijekori. Ona je donijela odluku da će njezin sinčić sam prestati sisati.

To se i dogodilo kada je imao pet godina i kada je shvatio da njezino mlijeko "više nema okus kao čokoladno mlijeko i sendvič s džemom". Reeves priznaje da je mališanu rekla kako je prerastao dojenje, ali da ga je pustila da sam odluči kada će prestati sisati.

"Mnogo smo razgovarali od tome, još od njegove treće godine. Rekla sam mu da je to njegova odluka, ali da to njegovi vršnjaci više ne rade. Nisam htjela da se osjeća nenormalno, ali nisam htjela ni da ga na bilo što primoravam", rekla je za medije.

Za razliku od njezina sina, njezina je kći Sophie prestala sisati s osam tjedana. George sada ima 11, a Sophie četiri godine.


Ova je majka odlučila svoja iskustva podijeliti s javnošću nakon što je na televiziji gledala ženu iz Berkshirea Sharon Spink koja je još dojila svoju petogodišnju kćer, što je uzrokovalo brojne kontroverze u medijima i na društvenim mrežama. "Vidjela sam reakcije na Twitteru, ljudi su se zgražavali na tu ideju, ali mislim da bi to trebalo biti prihvaćeno i da u tome nema ničeg lošeg", kaže Reeves.

Podsjećamo, Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje ženama da djecu doje barem prvih šest mjeseci. Stručnjaci tvrde da nema bolje hrane za bebu od majčinoga mlijeka, ali se prepiru oko preporučenog trajanja dojenja. Dojenje donosi brojne prednosti i za majku i za dijete jer se bebe tako štite od infekcija i prekomjerne težine, a majke imaju manje šanse da se udebljaju te lakše skidaju višak kilograma nakon poroda.

Jeste li dojili dijete i koliko? Koliko dugo, prema vašem mišljenju, treba dojiti dijete?

Pročitajte više