Kada beba odluči da danas kasnite na posao!

Foto: Shutterstock

IAKO se ponekad čini da mame koriste kao izliku za kašnjenje svoju djecu, vrlo često to i je istina. Donosimo najčešće razloge zbog kojih mame mudrih bebica kasne.

Beba me uprljala

Već ste primili kvaku, jednom nogom kročili iz stana i dijete vas lovi za rukav bijele košulje sa čokoladnim ručicama. Sve majke znaju da ruke puzajućeg djeteta nikada nisu čiste, bez obzira na učestalo kupanje i brisanje ruku. Kako bi izbjegli vikanje u što kraćem vremenu obucite nešto čisto iz ormara i napustite stan. Pritom imajte na umu da dijete samo želi da ostanete s njim.

Dijete mi je sakrilo mobitel

Ovo će se vjerojatno dogoditi baš u one dane kada najviše žurite i u jurnjavi više ne znate gdje vam je glava. Mnogo djece ima običaj igrati se na mobitelu mame i tate, pa ga tako vrlo lako zametne u igračke ili ispod jastuka. Pokušajte sve što vam treba prije odlaska na posao pripremiti prethodnu večer kako bi izbjegli ove situacije.

Djeca vole najveće skokove u razvoju pokazati baš kada morate na posao

Nemojte se začuditi ukoliko vaše dijete odluči izgovoriti prvu riječ, napraviti prve samostalne korake ili vam prvi put reći da vas voli upravo kada u žurbi odlazite na posao. Kada se to dogodi vjerojatno ćete zaboraviti na posao i otrčati djetetu u zagrljaj.

Igra u kupaonici

Vrlo je vjerojatno da će dijete imati potrebu ući u kupaonicu baš kada ćete se tuširati. Prolijevanje šampona po podu ili ulazak pod tuš u odjeći nezgodne su zbog kojih nećete biti sigurni da li je vrijeme za smijeh ili suze. Moći ćete biti sigurni samo u jedno, da kasnite na posao.

Plastična igračka ili hrana u cipeli, najčešća jutarnja ozljeda

Obuvate cipelu i odjednom- nešto ljepljivo. Komadić sinoćnje večere mudro je spremljen u vašu omiljenu cipelu. Ništa čudno. Gore od toga je samo kada nagazite na oštru igračku, tu je već malo teže sakriti bijes.

Pročitajte više