Kako biti super mama ovog ljeta?

Foto: Shutterstock
 
BEZ OBZIRA na dob vašeg djeteta, ljetni mjeseci trebali bi biti malo opušteniji. Školska djeca sada pune baterije za nove pobjede u školskim klupama, a oni mlađi maštaju samo o igri i kupanju. Pokušajte se što bolje organizirati kako biste kvalitetno iskoristili svaki dan. Obližnji bazeni, vožnja biciklima, nogomet u dvorištu ili na obližnjem igralištu samo su neke od ideja za dobru zabavu za cijelu obitelj.
 
Sjetite se svog djetinjstva. U lijepom sjećanju nije vam ostala skupa igračka, već neki mali obiteljski rituali. Svom djetetu osigurajte takve uspomene. Ponekad će vam se činiti da ste najgora mama na svijetu, no kada vam se skupi mnogo frustracije, ljutnje i umora, sjetite se lijepih uspomena iz svog djetinjstva. Mogli biste se iznenaditi koliko energije vam može pružiti samo jedna lijepa uspomena koja će vam razvući osmijeh na licu.
 
Djeca u ljetnim mjesecima mnogo više žele vremena provoditi vani, na izletima i u nekim zajedničkim aktivnostima. Ako djetetu obećate nešto, pridržavajte se toga. Ako ste unaprijed svjesni da nećete imati vremena i snage za ono što dijete od vas traži, izravno mu to recite.
 
Planirajte tjedan zajedno kako ne bi u zadnji trenutak morali gaziti obećanja. Najbolje je na kraju vikenda kada je cijela obitelj na okupu isplanirati aktivnosti za taj tjedan jer su tako mnogo manje šanse da netko zaboravi na plan.
 
Dopustite djetetu da jede sladoled. Predavanja kako je pun šećera djecu ne zanimaju. Kupite manje sladolede na štapiću kako biste na mudar način smanjili količinu pojedenog sladoleda. A klinci će vas obožavati jer im dopuštate da jedu sladoled svaki dan.
 
Dopustite djetetu da se zaprlja. Prestanite paziti na svaku sitnicu. Rublje se ionako ljeti brzo suši, a igranje u blatu klincima uvijek ostaje u sjećanju kao super zabava.
 

Pročitajte više